Wpis z mikrobloga

Mireczki, co polecacie kupić razem z rowerem szosowym? Kupuję Triban 500 i zastanawiam się co jeszcze mogę wziąć. Na razie wpadłem na:
Rower, kask, uchwyt na bidon, bidon, koszulka, uchwyt na telefon, światła, zapasowa dętka, narzędzia do naprawy, minipompka, multitool, kamizelka odblaskowa, zapięcia do roweru, Ketonal, tabletki przeciwbólowe.
Pomożecie? Poza tym może ktoś polecić jakieś dobre światła i ogólnie dobre marki tego co zamierzam kupić? Żeby nie było że kupię jakiś multitool który zaraz się rozleci. Dobrze by było gdyby można to było dostać w Decathlonie bo tam właśnie jadę ;)
#rower, wołam też #wykoptribanclub i #szosa ;D
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A sora to taka dobra?

@orzelek76: Dura Ace toto nie jest - ale jeżeli jest na pełnej grupie to naprawdę nie ma na co narzekać. Ma trimming, ładnie pochowane kable, bardzo szerokie ratio (super dla amatora), korbę na HT2. Właśnie nabyłem swój pierwszy rower na pełnej Sorze i jestem bardzo zadowolony. Zbiera świetne recenzje, mnóstwo osób kręcących grube dystanse używa ich w rowerach zimowych, w zasadzie trudno o niej coś
  • Odpowiedz
Nie da się tego ustawić tak, by nic nie ocierało i chodziło cicho!

@orzelek76: pierwsze słyszę, u mnie działa jak malina, jedyne co słychać to opony, może masz coś zniszczone (hak? wygięty mech? krzywe tarcze?)
  • Odpowiedz
@tosyu: hak był sprawdzany w serwisie i jest ok, a rower jest nowy, kupiony wiosną. Może faktycznie korba albo kaseta źle dobrane. Ale żeby GT takie cyrki odstawiało?
  • Odpowiedz
Któryś u-lock, byle nie model keeper. Wszystko zależy, gdzie chcesz przypinać i na jak długo. Poczytaj na stronie producenta, co będzie najlepsze :)
  • Odpowiedz