Wpis z mikrobloga

Mireczki, co polecacie kupić razem z rowerem szosowym? Kupuję Triban 500 i zastanawiam się co jeszcze mogę wziąć. Na razie wpadłem na:
Rower, kask, uchwyt na bidon, bidon, koszulka, uchwyt na telefon, światła, zapasowa dętka, narzędzia do naprawy, minipompka, multitool, kamizelka odblaskowa, zapięcia do roweru, Ketonal, tabletki przeciwbólowe.
Pomożecie? Poza tym może ktoś polecić jakieś dobre światła i ogólnie dobre marki tego co zamierzam kupić? Żeby nie było że kupię jakiś multitool który zaraz się rozleci. Dobrze by było gdyby można to było dostać w Decathlonie bo tam właśnie jadę ;)
#rower, wołam też #wykoptribanclub i #szosa ;D
  • 28
kamizelka odblaskowa

no ja cię proszę... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ketonal, tabletki przeciwbólowe

ketonal to przecież tablety przeciwbólowe...

zapięcia do roweru

olej decathlon, kup coś z kryptinite'a

światła

tył Mactronic walle, przód convoy albo mactronic scream

uchwyt na telefon

don't text and ride ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@artuone: wiesz, nie jestem żadnym profesjonalistą. Chcę po prostu rower, na którym będę mógł sobie od czasu do czasu pojeździć i kilka razy w roku pojechać gdzieś dalej ;) nie widzę sensu pakowania się w coś droższego ;d
@RayColl_PL: Myślałem o Triban 520 :-) jak chcesz sobie na te pare wycieczek kupić tyle sprzętu to myślałem, że zrobisz więcej km i wówczas się wkurzysz, że nie kupiłeś oczko wyżej. Teraz gdybym kupował to t540 (105 :-))
@artuone: A sora to taka dobra? Mam przerzutki i klamkomanetki sory w swoim gravelu (reszta to FSA, KMC i SunRace) i za każdym razem, jak nim jadę obiecuję sobie wymianę tego dziadostwa na cokolwiek innego. Nie da się tego ustawić tak, by nic nie ocierało i chodziło cicho! To, jak działa ten syf odbiera mi przyjemność z jazdy rowerem. Miałem różne rowery, ale tak fatalnego napędu nie pamiętam!