Wpis z mikrobloga

@technic: do wykopowego otsa raczej niema alternatywy bo wartość tego serwera podbijał klimat mirko i promieniowanie gównoburzy która #!$%@?ła rakomierz poza skale.

W otsach co dziwne nastąpiła stagnacja.
Roszada gówno otsów 7.4 - 8.0 z resetem co miesiąc grywalnych przez 2 tygodnie
starych wyjadaczy jak medivia, hexera
i jakiś nowych projektów ciekawie się rozwijających ale mających pełno bugów i niedoróbek np archlight

Pewnie spowodowane jest to migracja na rl tibie gdzie
@Makundra: nawet nie za bardzo się dziwię. Zajmowałem się kiedyś otsami (nawet dość długo). To co teraz się dzieje jest normalne i niestety albo stety już tak będzie. Deweloperzy od plików serwerowych nie mają już chęci walczyć z coraz to nowymi zabezpieczeniami etc. Dodatkowo trzeba analizować protokół gry co jest Nie lada wyzwaniem zważywszy na to że porównując tibie 8.6 do ówczesnej (niedawno się logowałem a Nie grałem już z 5
@technic: Nie ma alternatywy dla wykopotsa niestety (takiego klimatu nigdzie nie będzie).
Niestety żaden z adminów nie potrafił zrozumieć że to ma być serwer pod granie 4fun a nie tryhardowanie na expie po 8h dziennie.
7.4 - Medivia (stoi długo i jeszcze długo postoi)
reszta to głównie brud albo serwery brazylijskie albo datapack z otlandu odpalony na 2 tygodnie
8.6 - zaczynają się serwery głównie brazylijskie zedytowane rlmapy + jakieś evo