Wpis z mikrobloga

Wczoraj pomyślałem sobie że pójdę z żonąna #zuzel w #czestochowa
Ale jak zobaczyłem cenę 45zł za bilet to nie ukrywam - zle była to dla mnie niespodzianka, pamiętacjąc o tym że Włokniarz chyba w tym sezonie jest beniaminkiem Ekstraligi?
W Krakowie chodziłem na #wislakrakow za 55zł siedząc idealnie na przeciwko lini środkowej.
Skąd taka cena na żużel?
  • 26
@No25: no dobra ale to mimo wszystko zespół, któy dopiero co awansował.

Stal Gorzów- mistrz poprzedniego sezonu (wiedza z wikipedii :D), ma bilet za 61zł. Mistrz ma bilet droższy o 6zł od beniaminka.
@Pete1: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/699519/frekwencja-na-stadionach-zuzlowych-niedziela-nalezala-do-rybniczan/3
@SpiderFYM: Żużel ma zupełnie inną specyfikę niż inne sporty drużynowe, dużo łatwiej "zbudować" dobry zespół bo jeżeli masz kasę to zakontraktujesz w jednym sezonie 2-3 naprawdę dobrych zawodników, którzy będą wstanie wyciągnąć zespół na dobre miejsce w tabeli. Jeżeli beniaminek będzie mocno odstawał finansowo to najprawdopodobniej szybko spadnie, więc i ceny biletów są podobne.
Działa to w dwie strony, dość łatwo szybko zbudować dobry zespół, ale i przy
@Pete1: @SpiderFYM: sektor centralny to maly sektor o charakterze vip, pod wiezyczka sedziowska. Wiekszosc miejsc to te za 35 zl. Frekwencja jest ok. 9 tys. Ale w poorzednich tlustyh latach dochodzilo do 13-14 tys. A i komplety sie zdarzal.
@SpiderFYM: po co chodzić na żużel? najnudniejszy sport na świecie, bezsensowne motorki jeżdżące w kółko i tyle.
Więc logiczne że ceny wysokie, bo nie mają na czym zarabiać, więc muszą sobie odbić na tych kilku fanach