Aktywne Wpisy
miekki_am +27
Jedno mnie tylko zastanawia, nie tylko w kontekście BK. Jeśli ludzie marudzą, że ich nie stać na mieszkanie, że trzeba pół banki na 60 metrów, że będą spłacać 30 lat mieszkanie 40 m, itp. To dlaczego, do cholery, dalej mieszkają w mieście z takimi cenami? Sorry, ale na przykładzie mojego powiatowego miasta w Polsce A, z dobrymi zarobkami lokalnymi, można spokojnie kupić 63 metrowe, 3-pokojowe mieszkanie za 250-280 tys., używane, stówka na
depralin +63
Czy w tym kraju zarobienie 4000 netto to jest wyczyn godny rozczepienia atomu?
Jestem w trakcie poszukiwania pracy i to co #!$%@? się na rynku pracy to jedno wielkie xD.
Byłem na rozmowie w jednej z większej produkcji w regionie,praca 8h na 3 zmiany z sobotami i nadgodzinami,dzienna norma to przerzucenie 12 ton blachy. W ciągu tygodnia mam przerzucić 60 ton blachy,miesięcznie wychodzi 240ton a to wszystko za 3600 netto.
Ja #!$%@?,faktycznie
Jestem w trakcie poszukiwania pracy i to co #!$%@? się na rynku pracy to jedno wielkie xD.
Byłem na rozmowie w jednej z większej produkcji w regionie,praca 8h na 3 zmiany z sobotami i nadgodzinami,dzienna norma to przerzucenie 12 ton blachy. W ciągu tygodnia mam przerzucić 60 ton blachy,miesięcznie wychodzi 240ton a to wszystko za 3600 netto.
Ja #!$%@?,faktycznie
Ja najczęściej z mąki chlebowej typ 650/750, ale ostatnio spróbowałem z semoliny, ciasto było pyszne, takie aromatyczne i musze zrobić zapas tej mąki.
Nie ogarniam tej mąki "00", co dobrego może być z mąki nie zawierającej składników mineralnych?
#kiciochpyta #bojowkapiekarska #pizza #gotujzwykopem #pieczzwykopem #gzw
Componenti Farina 00 (100g)
PROTEINE (g) 9,0
Sali minerali (%) 0,5
CALCIO (mg) 14
FOSFORO (mg) 90
MAGNESIO (mg) 50
Vitamina B1 (mg) 0,1
Vitamina B2 (mg) 0,04
Vitamina B6 (mg) 0,2
Mi akurat na cieniutkim spodzie nie zależy, a raczej na smaku i walorach odżywczych.
Semolina mnie zauroczyła :D
semolina
@ChineseMobilePhones: na ciasto do pizzy? Robie zwykłe.. Na 500g mąki około 400ml wody, 1/4 szklanki oliwy, 0,5 kostki drożdży - rozczynionych w cukrze i płaska łyżeczka soli..
Olej daje po połączeniu reszty składników, a wody tak żeby było w miare gęste jak to na pizze.. Gdy ciasto lekko wyrośnie wyrabiam drugi raz i wykładam na blachy.