Wpis z mikrobloga

Jak PiS ugnie się bo na ulice wyszło paru ludzi, kilku autorytetów rozdarło szaty a nieco zagranicznych gazet napisało, że nie jest spoko to w dupie mam taką dyktaturę.

Najpierw obiecali, że będzie średniowiecze. Oszukali.
Potem, że będzie katolicki ciemnogród, zabobon i państwo wyznaniowe. Oszukali.
Potem, że będzie zakaz aborcji i kary za in vitro. Oszukali.
Potem, że wyprowadzą nas z Unii. Oszukali.

#!$%@? nie dyktatura. Nawet nie chcę mi się pisać, że pomimo licznych zapowiedzi, wciąż nikogo nie wsadzili bez wyroku do pierdla.

#polityka
  • 24
@marianbaczal: nawet nikogo nie rozstrzelali podczas kontroli drogowej za brak krzyżyka w aucie. czy tam innego świętego krzysztofa.

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I DYKTATURĘ BĘDZIE MOŻNA WPROWADZAĆ TYLKO MAJĄC NA SUMIENIU CO NAJMNIEJ MASAKRĘ JAK W SREBRENICY BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD POPUSZCZĄ ŁAŃCUCHA I NARÓD ZACZNIE WYCHODZIĆ NA ULICE CZY
@marianbaczal: Marian podpisuję się pod tym, ogólnie te 2 lata to jest jedno wielkie rozczarowanie, miały być stosy i i listy śmierci - nie ma. Kiedyś myślałam że się zaczęło, bo zrobił się szum na osiedlu wyskoczyłam w klapkach bo mówię ktoś jeszcze osądzi beze mnie, ale okazało się że tylko mieszkanie w bloku obok się pali.

Pamiętasz ten lament o ustawie odnośnie zgromadzeń? Że miało nie być prawa do nich?
Najpierw obiecali, że będzie średniowiecze. Oszukali.

Potem, że będzie katolicki ciemnogród, zabobon i państwo wyznaniowe. Oszukali.

Potem, że będzie zakaz aborcji i kary za in vitro. Oszukali.

Potem, że wyprowadzą nas z Unii. Oszukali.

@marianbaczal: Niby heheszki, ale to jest główny powód dla którego protesty opozycji mają ta niskie poparcie społeczne. Ciągłe wyolbrzymianie wszystkiego i straszenie "wilkiem", którego nie ma, jak w tej bajce o głupim Jasiu.

Głupi Jaś przekonał się