Wpis z mikrobloga

Mirki, wy coś zawsze mondrego powiecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ile faktycznie zużywa prądu taki halogen LED?
Mam zamiar zamontować u sobie w komórce na rowery, mam tam również narzędzia i stół. I zastanawiam się czy skutecznie to świeci? Pomieszczenie 5x2.70 i myślałem żeby dać dwie, jedną nad stołem na tej ścianie 2.70 a drugą za plecami. #budownictwo #dom #garazmarzen xD
Pobierz Kranowianka - Mirki, wy coś zawsze mondrego powiecie ( ͡° ͜ʖ ͡°) 
Ile faktycznie zuży...
źródło: comment_sXYmvxP0vmVPR7da5FuEEjp7PbT0bLvo.jpg
  • 9
@Kranowianka: mój ojciec sobie w graciarni takie dwa walnął, tylko, że on walnął 10w. w takiej "kiszce" ze stołem przez sałe pomieszczenie długości ok 5m i daje to radę. 2x 50w to moim zdaniem za dużo światła będzie.

jak sobie w kiblu wrzuciłem żarówkę LED 15w - bo tylko taką miałem pod ręką, to szybko do sklepu poleciałem po coś słabszego.
@Kranowianka Po LEDy są wydajniejsze niż inne rodzaje oświetlenia i 50W LED będzie dawać porównywalną ilość światła co halogen pobierający 500W (o ile sprzedawca nie kłamie, ja tych przeliczników nie pamiętam).
@Kaelthas kłamie. 6:1 to tak bardzo optymistycznie. Poza tym było mówione. Taka lampa jest droższ. Ja mam w łazience dwa panele LED po 25W. Zasilacz stabilizujący prąd a nie napięcie i to faktycznie świeci jak #!$%@?. Wieczorem jak się wyjdzie z łazienki na wygaszony korytarz to nic nie widać. Ale 55zł sztuka.
@Kaelthas ja bym zadał pytanie o to dlaczego w innych częściach domu jest takie słabe. Te panele LED to pierwsze lampy które mogę uznać za dobre. Wszystkie inne, szczególnie te tanie wkręcane czy GA 12 to kupa gówna. Chciałbym mieć takie panele w całym domu.