Wpis z mikrobloga

Czołem Mircy i Mirabelki spod #ubierajsiezwykopem

Dzięki serdeczne za dotychczasowe wsparcie w dziele wykopywania najnowszego znaleziska!

https://www.wykop.pl/link/3829011/na-co-zwrocic-uwage-wybierajac-marynarke-na-lato/

Idzie nieźle, trafiło na pierwszą stronę w wykopalisku, ale potrzebne jest jeszcze trochę głosów, by wiedza o tym na co zwrócić uwagę kupując letnią marynarkę dotarła do szerszego grona odbiorców. Dostałem od części z Was informację że od czasu ostatnich produkcji poziom wzrus, więc jeśli jeszcze go nie widzieliście, to zapraszam do zapoznania się.

Pozwolę sobie zawołać z tej okazji kolejnych moich druhów:

@wrednota @alpag @Espo @TadeuszSynZygmunta @Sarpens @dGustator @Dutch @mahakaM @bedebordo @Teopold_Lyrmand @KikU @Teopold_Lyrmand @Mit_o_chondriach @Daroo1 @Deems @czarodziejski_flet @50HerbatGreya @AndyMoor @Myszoskocznia @gzegzolka

jak i tych, którzy plusowali wczoraj wpis na mirko, ale nie zdecydowali się na wykopanie:

@nobrainer @Life_will_kill_ya @tekon @magicznypirat @dongiovanni

Wierzę, że razem jesteśmy w stanie osiągnąć satysfakcjonujący wynik. Jeszcze tylko nieco wysiłku i będzie git.

Za wszystkie wyrazy wsparcia serdecznie dziękuję!

Wasz Uszaty

#ubierajsiezuszatym #menswear #klasycznaelegancja #youtube
UszatyBloger - Czołem Mircy i Mirabelki spod #ubierajsiezwykopem 

Dzięki serdeczne...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UszatyBloger: Szanowny kolego, a gdzie szukać marynarek dla kogoś kto za bardzo lubi sporty siłowe? Niestety większość marynarek z wieszaka w "moim" rozmiarze jest za wąska (pachy, klatka, brzuch), a z kolei takie, które pasują mają rękawy i plecy jak dla, nie przymierzając, goryla.
Oczywiście wiem, że często sklepy oferują poprawki krawieckie (raczej odpłatne?) albo mogę zamówić marynarkę bespoke, ale wolałbym tak po prostu wejść i kupić ;) Jakieś pomysły?
  • Odpowiedz
@Euphor: wiele marek ma rozmiary dla osób krępych/mocno zbudowanych np. Suitsupply. Z reguły są to rozmiary od 20 do 30, ale tutaj też nie miałbym dużych nadziei. U wielu producentów możesz zamówić online także marynarkę made-to-measure co kosztuje znacznie mniej niż Bespoke, a przy dobrze zdjętych wymiarach powinno wystarczyć.

Najlepiej szukać też marynarek z ramionami koszulowymi/neapolitańskimi, bo klasyczne w przypadku RTW prawie na pewno spowodują problemy z dopasowaniem - szczególnie
  • Odpowiedz