Wpis z mikrobloga

@beer_man: mój piekarnik osiąga te 300 stopni na góra-dół. Piece gliniane też nie mają termoobiegu. Po prostu pokombinuj i zobacz, w jakich warunkach będzie najlepiej. Polecam też inne filmy Vito o pieczeniu pizzy w piekarniku domowym
@beer_man: te proporcje z filmiku są na 10 kul, je się fajnie daje zamrozić. Woreczek do zamrażania, trochę oliwy do środka i możesz zamrażać. Zamroziłem kilka już wyrośniętych i kilka niewyrośniętych, to bez różnicy, bo wyciągasz np i zostawiasz na noc, albo wyciągasz rano i pieczesz wieczorem. Placki bez tej tacki, co ma Vito , strasznie #!$%@? się nakłada na kamień, dlatego wymyśliłem, żeby najpierw kłaść na kamień i już na
@dyniel: Akurat proporcje to nie ciężko obliczyć na 1 porcję, co prawda nie oglądałem tego z dużą uwagą co do składników, bo ciekawy byłem efektu, ale właśnie tu chyba bardziej ciasto przypomina nieco chleb bardziej niż taką bułę drożdżową, nie?