Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki,
Od kupienia nowego kompa do #csgo zauważyłem mikro ściny (wcześniej głównie, gdy wychylał się przeciwnik albo ja na niego) po masie fixów cs działa lepiej, ale w dalszym ciągu mam czasami mikro ściny, które uprzykrzają grę :/
Pobrałem latencymon i odpaliłem go podczas gry, ściny na 99% są spowodowane skokami DPC / ISR
Komputer świeżo po formacie, wszystkie sterowniki najnowsze, świeżo instalowane.
Nie używam żadnego antywirusa
Specyfikacja;
gigabyte H87-HD3
8gb ram ddr3
intel i5 4440
amd r7 260x
Co robić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#komputery #informatyka #komputery #windows7 #windows #tweak
a.....g - Cześć Mirki,
Od kupienia nowego kompa do #csgo zauważyłem mikro ściny (wcz...

źródło: comment_XRspDNLpJdX1DpnDpXVOzNRc8qABjB6A.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adNtg: najlepsze jest to ze mam podobnrgo kompa i5 4570, gtx 760 oc, 8gb ramu i tez mam raz na ruski rok takie sciny na pol sekundy a ta scina sie mniej wiecej raz na 10 meczy (na windows 8.1 tego nie bylo a na 7 to mam)
  • Odpowiedz
@adNtg: podobno na mikrościny pomaga SSD. Tak tylko czytałem.
Jakie masz ustawienia video w grze? Masz multi-core rendering na enabled?
  • Odpowiedz
Aaa jak z dnia na dzień, a masz może shadowplayer i generalnie cały silnik nvidia, który forsuje update sterów? Wtedy czeka Cię instalacja DDU z 3Dguru i instalacja sterów jakiegoś wcześniejszego wydania, nie czytałem o nowych sterach NVIDIA. Jak nie korzystasz z shadowplayera to instaluj tylko sterownik, przy instalacji odznacz wszystko, prócz sterownika (którego i tak odznaczyć się nie da).
  • Odpowiedz
Masz fajne mobo, sam miałem h87 fatal1ty asrocka, modyfikowany bios BETA sprzed 3 lat podbił mi wydajność znacznie. Szukaj na stronie producenta wydania biosa beta, który oferował OC dla CPU nonk.
  • Odpowiedz
@adNtg: Podłącz wszystkie urządzenia - myszka, klawa, sluchawki pod USB 3.0 - takich portow masz dokladnie 4 (jak masz wieksze potrzeby to trudno, na czas grania odpniasz), w tym myszkę obok portu Ethernet - wtedy obsluguje go sterownik Intelowski, w teorii lepszy niż ten sterownik gigabyte od mobo asmedia jak mnie pamięć nie myli - forsowanie intela gdziekolwiek jestem mode. Also, sterowniki w sumie to wszystkie jakie możesz wrzuć w
  • Odpowiedz
O K---A CO TY MASZ TAM WIRTUALNA MASZYNY POSTAWIONE DLA 30 KOLEJNYCH SANDBOXOW CZY CO TO ZA DRIVERY BEZ SYGNATUR XD

faceit driver nie ma sygnatury? trochę przypał, że tak jest, masz skąd klienta faceit? z ich stronki? głowy nie dam, że powinien mieć, ale raczej... powinien, to tak swoją drogą dopytam, bo raczej nie jest odpowiedzialne za wieszanie czegokolwiek, also - jak z niego nie korzystasz to go wyłącz, ew. spróbuj
  • Odpowiedz