Wpis z mikrobloga

#agh #informatyka #programowanie15k

Cześć, jestem już po wstępnej rekrutacji na ww uczelnię. Dostałem się na WEiT oraz na WEAIIIB. Czy ktoś z Was miał przyjemność studiować na którymś z tych wydziałów? Jakie są Wasze opinie? Który Waszym zdaniem jest bardziej kompetentny względem oczekiwanych umiejętności?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@d1l4x: Twoim zdaniem już znajdę pracę? Ponieważ nie wiem czy jestem już w stanie sprostać wymaganiom w pracy jako programista. Potrafię napisać programy typu Pentago w C++, ale wątpię że to wystarczy aby znaleźć prace. A studiując zaocznie będę miał dużo więcej wolnego czasu.
  • Odpowiedz
@kinmajjamnik: Idziesz na zaoczne i w wolnym czasie programujesz w czym tam chcesz, wrzucasz na githuba cały projekt, zakładasz profil na goldenline, linkedin, portfolio, swoja stronę www... robisz drugi projekt np w springu sklep, potem hibernate, czy w czym tam wolisz, w miedzy czasie jakieś serwerki typu centos... wysyłasz cvki i od razu do Ciebie dzwonią... na studiach dziennych miałbyś tak po 2 latach bo nie miałbyś na tego typu
  • Odpowiedz
@kinmajjamnik: Mam wielu znajomych z obu tych informatyk, jeszcze z czasów przed podziałem wydziału EAIIE na EIT i EAIIIB. Wg mnie obie mają podobny, wysoki poziom. Różnią się nieco pod względem programu.

Ta na EIT jest bliższa informatyce uniwersyteckiej (czyli bardziej matematyczna).
Ta na EAIIIB wyewoluowała z Informatyki Stosowanej, prowadzonej przez katedrę automatyki, więc będzie nieco bardziej nakierunkowana w stronę automatów i przemysłu.

Po prostu przejrzyj programy i zobacz jakie przedmioty bardziej
  • Odpowiedz