Aktywne Wpisy

lubie-sernik +1
Czy ukradłeś coś kiedyś? Jak tak to co i skąd?
ukradłeś?
- tak 62.1% (59)
- nie 37.9% (36)

LeoXIV +45
Czaicie, że 2015 prezydentem Polski został trzecioligowy przedstawiciel partii, który był w kancelarii poprzedniego prezydenta, a oprócz tego był euoposłem xD
Masakra, mam nadzieję, że to sie już nie powtórzy, że jakiś sterowalny no-name zostaje prezydentem, nie może być tak, że teoretycznie najbardziej prestiżowe stanowisko zajmuje osoba rozumiejąca, że etykieta to napis na butelce coca-coli xD
Masakra, mam nadzieję, że to sie już nie powtórzy, że jakiś sterowalny no-name zostaje prezydentem, nie może być tak, że teoretycznie najbardziej prestiżowe stanowisko zajmuje osoba rozumiejąca, że etykieta to napis na butelce coca-coli xD

Ale jest też Oyster Card.
karty zarejestrowane na polskie banki działają, nawet prepaidy
Bilet jednorazowy na 1 strefę 4,90£
2x więcej?
Pojedynczy przejazd w 1 strefie 2,40£
w strefie 1-3 nie ma chyba różnicy między płaceniem kartą zbliżeniową a oysterem, nawet jak jezdzisz więcej to np. nie zapłacisz więcej niż tygodniowy bilet okresowy na oysterze
@k_e_i_r_a karty zbliżeniowe działają inaczej niż oyster, pobiera za pierwszym dotknięciem 10f, potem raz na dobę około 3 w nocy jest rozliczenie i ściąga wlasciwa sumę za cały poprzedni dzień. Nie pobiera za pojedyncze przejazdy.
@murarz13 płać kartą zbliżeniowo, najlepsza opcja short term.