Aktywne Wpisy

6a6b6c +804

aa-aa +2
Tak teraz pomyślałem, że ruscy mają sporo racji w tym że USA odpowiada za wojnę. Przecież ktoś ich zachęca- Ukrainę do dołączenia do zachodu. To nie tłumaczy oczywiście w żaden sposób tego co kacapy wyprawiają. Przecież my nie mamy wglądu w zakulisową politykę USA względem ruskich bo nasza optyka medialna jest prozachodnią więc sam sposób prezentacji informacji jest sugestywny. Putin od paru ładnych lat o tym mówił i twierdził, że przedstawiał swoje

Mircy ma ktoś ocieplenie dachu zrobione z pianki, ew. jest ktoś z branży i może się wypowiedzieć.
Byłem na 100% zdecydowany, nawet już wstępnie gadałem z wykonawcą, ale w sobotę przy grilu dwóch znajomych mi odradzało. Bo ponoć źle to działa na konstrukcję dachu, bo się ją szczelnie zamyka i gnije w środku.
Dach mam bez deskowania, na krokwiach membrana, potem kontrłaty, łaty i dachówka. Od wewnątrz piana miała by iść bezpośrednio na membranę i krokwie.
Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe, czy ma to sens?
Czy może chcący natryskiwać pianę trzeba zrobić dodatkową wentylację od środka i dopiero na to piana.
Wszystkie opinie nt. pianki są raczej pozytywne, jedynie cena ale na tym etapie raczej nie chcę oszczędzać.