Aktywne Wpisy
SmutnoMi +3
#kryptowaluty #gielda #inwestowanie #pytanie
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.

Kalifat +2
Kto tu ma pierwszeństwo?
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
źródło: image_picker_99903BE2-D11E-4FEC-BB35-E7F25E9C4554-96155-00001D448AA3AE94
Pobierz

#linuxplcom #dns #domeny #webdev #hosting
Jak w chodzę w konfigurację dns to mam
7 różnych recordów A (nazwa domeny,ftp,localhost,mail,pop,smtp,www,)
2 recordy NS z nazwą domeny
1 mx z nazwą domeny
1 txt z nazwą domeny
1 localhost z aaaa
źródło: comment_WZyNye3rKfZvgL6PPndDSsqcZtOVcFg4.jpg
Pobierz- najłatwiejsza - u rejestratora domeny zmieniasz serwery nazw na te podane od nazwa.pl,
- mniej fajna - ustawiasz na tym linuxpl IP w rekordzie A na IP serwera nazwa.pl,
- najmniej fajna - robisz na linuxpl jakieś przekierowanie przez htaccess / html
W opcjach 1 i 2 musisz na nazwa.pl mieć obsługę tych domen gdzieś dodaną.
Ale który rekord a musze wywalić i w którym wpisać ip dns mojego serwera? wystarczy tylko a czy w txt też musze cos modyfikować? Jakiś czas temu coś takiego robiłem z pomocą helpdesku ale u jeszcze innego rejestratora, i tam tak było i ten sam panel.
edit: - takie cuś może?
https://support.linuxpl.com/Knowledgebase/Article/View/45/1/zmiana-serwerow-dns-dla-domen-zarejestrowanych-w-linuxplcom