Wpis z mikrobloga

Za nami siódma i przedostatnia eliminacja siódmego sezonu ACLeague aka Assetto Corsa GT3 Pro Universe Online Masters Series Powered By Wykop.pl. Tym razem kilkudziesięciu kierowców zmierzyło się w dwóch równoległych wyścigach grup Pro oraz Am na austriackim torze Red Bull Ring, znanym wcześniej w oryginalnym formacie jako Österreichring, a potem A1-Ring.

Łamiąca wiadomość: @MrKubool, lider klasyfikacji generalnej, na kilkadziesiąt minut przed rozpoczęsciem wyścigu po problemach z gejami #pdk podjął sensacyjną decyzję o wycofaniu się ze startu. Mistrz szóstego sezonu ACLeague już dzisiaj mógł zapewnić sobie drugi tytuł mistrzowski z rzędu.

W dzisiejszym wyścigu Pro w odwecie za minione DQ wygrał... @czaksniff
http://managerdc7.rackservice.org:50915/sessiondetails?sessionid=3252#
W dzisiejszym wyścigu Am wygrał w gościnnym występie znany wyłącznie z Pro... @Golomp
http://managerdc7.rackservice.org:50694/sessiondetails?sessionid=2580#
Gratulacje!

A jak Wasze wrażenia?

U mnie morale po fatalnym występie w poprzedniej rundzie na Mugello opadły, więc do prekwalifikacji podszedłem dość beztrosko, kręcąc kółka dla samej radości kręcenia i bawienia się setupem (skończyło się na kilku bardzo różnych, na których w końcu zacząłem kręcić bardzo podobne czasy - zacząłem odbijać się od niewidzialnej ściany). Frekwencja w typowym dla końcówki sezonu stylu spadła, ale na koniec i tak zabrakło ułamka sekundy do dostania się do Pro (nie wspominając o odległym po raz kolejny TB). Kiedyś Was dopadnę, Pro!

Przed wyścigiem pełen trening cysterną do zajechania opon. W kwalifikacjach 6 czas na 13 zawodników, w tym nicki znane głównie z Pro. Następuje zwolnienie blokady w maszynie losującej setupy i jedziemy wyścig. Na starcie SCG nie jest najlepsze, ja również, w dodatku byłem po wewnętrznej, więc przed T1 zostałem trochę w tyle. Na pierwszym okrążeniu dużo obijania przede mną, obok mnie i za mną. Na ostatnim zakręcie ktoś stoi bokiem, zwalniam. A kto kto wyprzedza mnie pod żółtą flagą? @Rafal_Baster , to byłeś Ty? Drugie okrążenie, T2, wpadam w poślizg, całuję bandy i jestem ostatni. Szok! Niedowierzanie!

No to gonimy! Przede mną trójka walczących samochodów. Jestem coraz bliżej. Jeden wypada z toru, drugi wypada z toru, trzeci. Pierwsza dziesiątka za darmo. Przede mną kolejna trójka. Jeden wypada z toru, drugi, trzeci. Jestem chyba 8, ale za mną goni @yelen w drugim SCG. Zacięta walka, raz ja go wyprzedzam, potem on mnie. W końcu oddala się i dojeżdża do @Prophet1111 . W walce tracą czas i jestem już tuż za nimi. Błąd Yelenia, awansuję o jedno miejsce i teraz ja gonię za Prophtem. Mój błąd i Yelen wyprzedza mnie. Znowu błąd Yelenia i znowu go wyprzedzam. Prophet ucieka do pit stopów. Zostaję z czarnym SCG aż do mojego pit stopu. Po tankowaniach Yelen jest przede mną. Gonimy! Mrugam za nim i mrugam aż mnie pokarało. Zakręt przestrzelony, biegi pomylone, opony w piasku zanurzone. Widok w lusterkach Yelenia musiał być pokrzepiający. Po moim błędzie coraz bliżej mnie jest Prophet, który zbliża się z każdym okrążeniem. W końcu popełnia jakiś błąd i dostaje jeszcze karę drive-through. Ostatni kwadrans zapowiada się samotnie - nikogo na horyzoncie przede mną, nikogo za mną. Jestem ciągle ósmy. Ale nie ma spokoju!

W ostatnich minutach tempo spadło mi do tego stopnia, że do dublowania zaczął podchodzić @Golomp, lider wyścigu. Puszczam przodem, może skończę szybciej. Nic z tego! Koniec przepisowego czasu, a Golomp dostaje karę drive-through, do końca wyścigu dwa okrążenia, a ja zwolniłem tak bardzo, że dogania mnie pac.box! Golomp chyba nie zjeżdża na karę, w końcu gdzieś znika. Na przedostatnim okrążeniu jeszcze Yelen coś sprawdza za torem w okolicach ostatniego zakrętu, dostaje karę, a ja dostaję za darmo jedno miejsce. I jadę i jadę. Chyba byłem siódmy na mecie...

Wynik taki sobie, ale co za wyścig! Dzięki wszystkim za ściganie.

#acleague #simracing #assettocorsa
Plupi - Za nami siódma i przedostatnia eliminacja siódmego sezonu ACLeague aka Assett...
  • 13
@Plupi Świetna walka ;)
Jak Cię doganiałem w drugiej połowie wyścigu to w końcu zaliczyłem spina w przedostatnim zakręcie, wyszedłem z niego, ale znalazłem się na pasie do zjazdu do alei serwisowej i się okazało, że jak z niego zjechałem przeciąłem ciągłą linię (jeszcze nie trawę) to gra uznała, że oszukuję i czwarty warning poszedł :/
@Plupi: Kwalifikacje sobie odpuściłem wiedziałem, że nie mam szans na top 20. Wyścig w miarę czysty poza akcją gdzie esko wyleciał w kosmos przy minimalnym kontakcie. Ogólnie z wyniku jestem zadowolony (najszybszy GTR XD) ale fatalne consistency jak dla mnie. Widzimy się na ostatnim wyścigu w sezonie mordeczki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Najlepszy wyścig ever, już dugi w tym sezonie.

Najpierw walka prez pierwsze 30 minut z @Prophet1111 @Plupi @KYCu miałem lepsze tempo, ale chłopaki jechali prawie bezbłędnie i świetnie się bronili. Bardzo nie chcałem popełnić błędu bo Bathurst to mój ulubiony tor i miałbym chyba większy ból dupy niż Czax ( ͡° ͜ʖ ͡°) gdybym dostał dq z następnego. W końcu udało sie uciec z Plupim i dojechać do
@Plupi: Dostałem się ledwo do pro, myślałem, ze będę zamykał stawkę jednak po t1 jestem w okolicach 24 miejsca. Udało się zdobyć 20 pozycje jednak przedostatni zakręt zawsze był moja zmorą, tak i po którymś okrążeniu okazał się być katem, zespinowalem mimo, ze nigdy takiego błędu tam nie popełniłem podczas treningów i nie umiałem się wybronić. Nie zdążyłem zjechać z toru i zakończyłem wyścig razem z @Krazen.

Co tam się
@Plupi Ja chyba żadnej flagi nie miałem, Wydaje mi się ze juz przed tym zakrętem byłem przed tobą, widziałem ten moment w lusterku.
Nie wiem zobaczymy, trzeba na powtorce obadać sytuacje.

Dla mnie wyścig był spokojny a prawie że nudny, z początku było trochę tłoczno, delikatnie brałem udział w kolizji na T1 (chyba 3 czy 4 okr.) i po tym momencie jechałem juz sam, rozluzniony i zamyślony aż do 50 minuty gdy
@Plupi: Hej. U mnie nareszcie wszystko poszło zgodnie z planem. Sporo trenowałem, udało się zdobyć PP i wyjść jako pierwszy z T1 co mega mnie ucieszyło. Wiedziałem ze Dzban z itsnotme zajmą się walka między sobą a ja muszę tylko uciekać. Było tempo, nie było błędów, plan zrealizowany w 100%. Cieszę się jak dzieciak z tego zwycięstwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Plupi: Moj wystep to kolejny dramat. Nie wiem jak ale czas jaki wyrecilem w preQ chyba w sobote dal mi awans do PRO. I to tyle dobrych wiadomosci jak na tarunde. Kwali slbe, wyscig bez tempa wiec konczer na ostatnim premiowanym miejscu. Mimo wszystko sam wyscig nawet ciekawy bo przez wiekszosc czasu ktos mnie gonil wiec nawet jak oddawalem pozycje bedac dublowanym to sie nie nudzilem. Jedynie jedna sytuacja chyba na