Wpis z mikrobloga

Na głównej znajduje się znalezisko, które aktualnie posiada ~1800 wykopków odnośnie ufundowania domu dla "chorej córki".

I nie mogę się nadziwić co tam się o--------a.

Po pierwsze primo: całe znalezisko wprowadza w błąd, bo autorzy zbiórki pieniężnej NIGDZIE nie piszą, że ich córka jest chora.

Po drugie primo: Ta zbiórka jest dobrowolna. Nikt nikogo nie zmusza do wpłaty, nie dręczy nagminnie itd.

Po trzecie primo-ultimo: Zbiórka znajduje się na stronie nazywającej się: "zrzutka.pl". Nie - "siepomaga.pl". Nazwa strony całkowicie nie sugeruje, że ktoś jest w ciężkiej sytuacji finansowej albo potrzebuje pieniędzy na leczenie. Jest to po prostu zrzutka.

Reasumując: Rodzina zrobiła sobie na stronie zrzutkę na dom, gdzie można im dobrowolnie wpłacić dowolną kwotę. Nie oszukują nikogo, nie lecą w c---a, że ich córka jest chora, jak sugeruje tytuł znaleziska. To czy ktoś wpłaci cokolwiek czy nie to jego sprawa.

Jeśli ludzie potrafią wpłacić tysiące złotych na takiego pashe, który strzela głowy. Na danielamagicala, rapatusa czy innego rapatonixa żeby w wieczór wypił kociołek i r------ł krzesło albo matkę krzesłem. Na gonciarza, który ma ego w------e poza orbitę, na nową kamerkę żeby lepiej było widać jego pryszcze na ryju, kiedy jest na greenlandii, to dlaczego nie można wpłacić szczeremu człowiekowi na dom? Skąd ten hejt? Gdzie było oburzenie kiedy ludzie wpłacali duże kwoty tym wyżej wymienionym?

Dla wyjaśnienia: nie mam nic do wpłacania gonciarzom i danielommagicalom swoich pieniążków. Dlaczego? Bo to wasze pieniądze, a ich wysłanie jest dobrowolne. Robicie ze swoimi pieniędzmi co chcecie, bo sami na nie pracujecie.
Nie rozumiem po prostu dlaczego jednym można, a innym nie i trzeba ich zmieszać z błotem.

ps. Zrobienie znaleziska, którego tytuł ma wprowadzać w błąd i oczerniać tamtą rodzinę, sugerując im kłamstwo i wykorzystanie "horej curki" żeby mieć więcej wykopków to zwykłe k------o. Gratuluje @crazyfigo . Co bordo to jednak bordo.
elo

#crowdfunding #wykop #hate #zbiorka #niepopularnaopinia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chiellini: aż tak się boisz utraty reputacji na wykopie że piszesz z nowego konta? Ja zawsze piszę co myślę o danej sprawie z tego i nie kombinuję. Choć ten przypadek gdy wspominasz negatywnie o danielumagicalu jest specyficzny i po części Cię rozumiem - nie wolno go atakować bo grozi to poważnymi konsekwencjami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Reputacja na wypok. XDDD

@Chiellini: no żebyś wiedział jak niektórzy wręcz dostają okresu na tym punkcie. Było że wielu założyło nowe konta aby wypisywać bzdurne teorie o zaginięciu Ewy Tylman ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz