Wpis z mikrobloga

@anty-fronda: i kto wierzy w takie rzeczy? por. choćby to sprzed 4 godzin http://www.wykop.pl/wpis/23889271/mireczki-uwaga-oszukujo-na-allegro-pojawila-sie-ta/ - wśród takich handlarzy to zdecydowanie zbyt często sposób na wciśnięcie niesprawnego sprzętu w wyższej cenie.

@ChristianStalker: jak słusznie @sad_pepe zauważył te kości są mu potrzebne właśnie do tego xD

gorzej że pisze o gwarancji sklepu/producenta której realizacja jest niewiadomą (alsen wysyła imienne faktury)
  • Odpowiedz
gorzej że pisze o gwarancji sklepu/producenta której realizacja jest niewiadomą (alsen wysyła imienne faktury)

@b0rn2frag: Bzdura to ze faktura jest imienna nie znaczy że sklep nie musi jej realizować ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli nabyła to osoba fizyczna to jest tak samo ważne. ( ͡° ͜ʖ ͡°) UIOK będzie kazał realizować gwarancję jakby się pluli ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@b0rn2frag: no ja mam np w p---u starych kości, i mógł bym to wystawić za jakieś niewielkie pieniądze, tylko mi sie nie chce z tym bawić.
Ale gdybym to robił to pewnie bym dał taki dopisek, że nie wiem czy to działa i kupujesz na własne ryzyko (choć na 99% większość jest ok)
  • Odpowiedz
@ChristianStalker: dokładnie tak jak @marjanoos pisze - mówię o gwarancji producenta, poza którą sklepy nie mają ochoty wychodzić, jeśli nie muszą. a rękojmia - nie jestem pewny czy można tak mówić. aby mówić o rękojmi potrzeba umowy kupna sprzedaży, a do takiej między sklepem a końcowym kupującym nie dochodzi.
  • Odpowiedz
Sprzet ma dzialac 2 lata

Do tego służy właśnie gwarancja. Rękojmia dotyczy wad ukrytych, które istniały w momencie wydania towaru. Po roku trwania rękojmi to Ty musisz udowodnić, że taka wada istniała od początku. Powodzenia. :)
  • Odpowiedz