Wpis z mikrobloga

Jakby komuś odbiło i chciał kupić oryginalny czujnik kadencji do #garmin / #mio / #lezyne na ANT+ (i w sumie BT też) za 200zł to jako alternatywę polecam to gówienko z Ali za $14. Działa. Zakłada się na korbę i wskazuje co ma wskazywać. Dobre i tanie. Dzisiaj przyszedł drugi. Polecam.

Klik: https://pl.aliexpress.com/item/cebulomierz-do-garmina/32804812885.html

#rower #mtb i #strava
TwigTechnology - Jakby komuś odbiło i chciał kupić oryginalny czujnik kadencji do #ga...

źródło: comment_gn0PYwUDUn9s647pimdKt3IAvrRLP8d5.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TwigTechnology: Zapytałbym po co mam trzymać konkretną wartość, ale chyba nie ma sensu dalej tego ciągnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Grunt, żeby na oko była w miarę wysoka, żeby nie męczyć kolan. To już bardziej mnie ten czujnik prędkości interesuje, coby dokładniej z ciekawości znać prędkości na różnych leśnych odcinkach.
  • Odpowiedz
@SnikerS89: aaa - zapomniałem - to jest czujnik kadencji LUB prędkości (ale nie obu na raz). Wyciągasz baterię i robi za kadencję, wyciągasz kolejny - masz sensor prędkości na piastę. Wygląda w tym drugim scenariuszu dziwnie i nie wiem czy się nie będzie gryzł z Garminem (strava np nie toleruje czujników prędkości), ale może zadziała.
  • Odpowiedz
@TwigTechnology: Ten czujnik działa bez magnesu? Bo wygląda jakby na jakiś akcelerometr działał albo coś podobnego. Pierwszy raz widzę w sumie takie rozwiązanie i wydaje się mocno nie standardowe. Ciekawe jak z dokładnością tego typu pomiaru.
  • Odpowiedz
@shusty: tak, działa bez magnesu, jak akcelerometr w telefonach. Dokładnie jak ten oryginalny Garminowski :)

Nie mam pojęcia jak z dokładnością, ale w przeciwieństwie do starych magnesowych nie mam górek po 200-300 rpm spowodowanych jazdą bez pedałowania z korbą w okolicy magnesu. Bonus - nie wkręci się w szprychy tak jak te mocowane do trójkąta :(

Swoją drogą ty chyba i tak jeździsz na Locusie z BT, a tam masz
TwigTechnology - @shusty: tak, działa bez magnesu, jak akcelerometr w telefonach. Dok...

źródło: comment_47ofRzhUI7UC7uXordc8wppzQN1S82rW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Bonus - nie wkręci się w szprychy tak jak te mocowane do trójkąta :(

@TwigTechnology: Zmieliłem mój już tak kilka razy i przestała prędkość albo kadencja działać, już nie pamiętam :)

Swoją drogą ty chyba i tak jeździsz na Locusie z BT, a tam masz większy wybór różnych sensorów. To jest bardziej do Garminów, gdzie za wszystko z ANT+ buli się jakąś kosmiczną premię.

@TwigTechnology: Na BT mam
  • Odpowiedz
@civi88: jeżeli ma ant+ albo BT to pewnie tak, w tych sensorach nie ma jakichś specjalnych cudów, trzymają się standardu to działa.

Gorzej z wynalazkami w stylu Sigma albo VDO - jeżeli mają swoje technologie to zapomnij.
  • Odpowiedz