Wpis z mikrobloga

#mirabelkopomusz
Hej Mirabelki, zamówiłam sobie kilka fajnych rzeczy, ale nie bardzo mam jak je używać. W domu mam tylko kilka badziewnych pędzli do pudru/do brwi. Wobec tego, czy poleciłybyście jakiś fajny zestaw do pudru mineralnego/bronzera/rozświetlacza/różu?
Nie będę ukrywać, że kompletnie się nie znam na pędzlowych must-have. Byleby tylko taki zestaw nie kosztował milionów monet :)
  • 13
@pytaks: ja kiedyś swojej byłej byłej byłej kupiłem jakieś LOVENUE, chyba zadowolona była, ale dość drogie bo około 900zł. A polecali jeszcze Zoeva, tańsze i też podobno spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pytaks: nie opyla się zestawów, chyba, że naprawdę wiesz czego będziesz używać - ja zamówiłam sobie jeden z aliexpress i przyszły o dziwo super pędzle.
Do pudru mineralnego polecam flat-top z Hebe, często jest promocja, że z ich kartą są za 36 i jest super - dobrze ścięty i zbity, nie zjada za dużo podkładu. Kiedyś używałam Kabuki z Hakuro, teraz służy mi za pędzel do pudru (może wrócę do niego
@pytaks: Ja używam zestawu Sunshade Minerals, coś około 4 dyszek z przesyłką za 9 pędzli. Miękkie, ładne, dobrze się czyszczą i nie linieją (przez trzy lata nie zauważyłam ani jednego włoska), etui masz w zestawie. Kupiłam już kilku osobom na prezent i każda zadowolona.
@pytaks: mam zestaw pędzlki lancrone z allegro, kosztowaly okolo 120 zl (30 szt), mozna znalezc mniejszze zestawy. Mam 3 ullubione w tym do cieni, dwa do brwi, do pudru sypkiego, do podkładu , do korektora i, do rozswietlacza, do rozu i do brązera, reszta leży. Osobiscie bardzo polecam, jakość jest dobra, dobrze sie rozprowadza kosmetyki, myje je bardzo często i jest wszystko ok z nimi.
@pytaks: na poczatek Sunshade spoko, ale trzeba patrzeć bo ja kupiłam zestaw z bambusową rączką (nie te pojedyncze z krótką) i zaden nie nadawał sie na mineralny podkład. Za to te pojedyncze z SM to tak flat podobno bardzo podobny do tego z Annabelle Minerals, a z kabuki rózne rzeczy słyszałam, że nie jest taki gesty i w ogole. Te z AM są spoko.
Do mineralnych rózów i w ogole mocnych
ale pudru pudru czy podkładu mineralnego

@kwiatencja: W sumie racja, nie do końca się okresliłam :D Podkładu mineralnego Lily Lolo (w proszku). Reszta kolorówki będzie w kompakcie :) Dziękuję za podpowiedzi :)