Wpis z mikrobloga

Znacie może jakieś dobre motywy w stylu dark theme które NIE podmieniają ekrany blokady (aby ciągle były randomowe tapety) oraz miały zwykłe ikonki zbliżone do pure-Androida lub MIUI? Jestem wychowany na #cyanogenmod z ciemnym motywem i ta biel na MIUI mnie razi w oczy.
PS. Substratum przejdzie na xiaomi? Mam xiaomi.eu z rootem.
#xiaomi #tylkonocny #miui
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Artrix: sprawdziłem na 3 motywach i nie dało się włączyć random-tapety. W opcjach klikałem na "codziennie tapety blokady", ale nie otwierało się. Dopiero na powrocie na stock-motyw ( ͡° ʖ̯ ͡°)

No i sam wygląd tych ciemnych był dziwny, bo albo ikonki dziwne, albo rozwijany statusbar bardzo nieczytelny, bo transparentny.
A ja chciałbym proste coś w ten deseń: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.spiritcroc.defaultdarktheme_oms
  • Odpowiedz
@Atexor: No ale możesz konfigurować motywy pod siebie i brać np. ekran blokady z "x", ikony z "y", a pasek statusu z "z". Klikasz tę ikonę po lewej z wyglądu ludka opcja "customize theme" czy tam "własny motyw" i wybierasz co z czego chesz mieć...
  • Odpowiedz
@Artrix: @PurpleHaze: o rany, byłem tam ale nie zauważyłem opcji "własne". Nooooo, to zmienia postać rzeczy. W ten sposób można coś własnego sklecić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Prawie jak OMS na cyanogenach, tylko niestety trochę mniej przejrzyste UI w tej appce motywowej.
Dzięki :)
  • Odpowiedz
@Artrix: tu akurat tak samo jak w CMach, nie zdziwiłbym się jeśliby to bazowało na jednych i tych samych źródłach... Po prostu nawigowanie w tej appce mogłoby być trochę lepiej rozwiązane.

Ale jak na razie samym Xiaomim jestem pozytywnie zaskoczony (defaultowy launcher mógłby mieć tylko lepsze resize widgetów, bo nie na wszystkie działa).
  • Odpowiedz