Wpis z mikrobloga

Za nami pierwsza połowa siódmego sezonu ACLeague! Czwartą z ośmiu eliminacji Assetto Corsa GT3 Pro Universe Online Masters Series Powered By Wykop.pl był dzisiejszy wyścig na słynnej pętli Autodromo Nazionale Monza we Włoszech. Najlepszy czas w trwających dwa tygodnie prekwalifikacjach niespodziewanie wykręcił @VR46 (@MrKubool zajął drugie miejsce).

W wyścigu Pro wygrał... kubami aka @jacob-m!
http://managerdc7.rackservice.org:50915/sessiondetails?sessionid=3060
W wyścigu Am wygrał... @assetto-kasperski95!
http://managerdc7.rackservice.org:50694/sessiondetails?sessionid=2386

Jak Wasze wrażenia?

U mnie ponownie nie było czasu na prekwalifikacje i ustawianie jakiegoś konkretnego setupu. Na domiar złego od paru dni męczy mnie przeziębienie. Dopiero wczoraj przekroczyłem 15 okrążeń pomiarowych i udało mi się zrobić jeszcze ze 20 kolejnych z wynikiem takim sobie, ale mieszczącym się w pierwszej sześćdziesiątce i dającym pewne miejsce w Am.

W kwalifikacjach do wyścigu trzeba było sobie odpowiedzieć tylko na jedno pytanie: czy odpuszczam i zajmuję bezpieczną miejscówkę na końcu czy jednak nie? Historia L1T1 w poprzednich wyścigach Am pokazywała, że nikt nie może czuć się bezpiecznie, więc w sumie co za różnica. Pojechałem dla treningu cysterną... którą uszkodziłem już na okrążeniu wyjazdowym. 26 miejsce na starcie na 27 samochodów. Idealnie. No to jeszcze tylko opróżnić pęcherz i nos i jedziemy. Kto zdobędzie najwięcej nagród za T1?

T1 poszło zupełnie niezgodnie z planem. Wszystkie samochody w zasięgu wzroku ustawiły się w kolejce i zwolniły niemal do zatrzymania. Nikt nie wyleciał, nie było karambolu (w każdym razie w mojej okolicy nie było). Zostałem ostatni. Na T4/T5 jakiś McLaren stanął w poprzek toru, zatrzymał mnie i jeszcze kogoś - jeszcze większa strata czasu. Kolejne kilkanaście minut było festiwalem żółtych flag i uważania aby nikogo nie obetrzeć. Potem przed T1 dostałem w tyłek tak, że świat zawirował. Przepadła cała przewaga i znowu byłem prawie na końcu. Jakiekolwiek tempo złapałem dopiero po pit stopie, ale w całym wyścigu nawet do swojego PD się nie zbliżyłem. Po błędach innych i paru udanych wyprzedzeniach udało mi się systematycznie awansować. Na mecie miejsce 17 albo 18 (AC pokazało 18, Tracker 17 :|). Nie tak źle, ale sumarycznie to był chyba mój najgorszy wyścig od daaawna...

Dzięki wszystkim za ściganie!

#acleague #simracing #assettocorsa
Plupi - Za nami pierwsza połowa siódmego sezonu ACLeague! Czwartą z ośmiu eliminacji ...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Plupi:
NAJLEPSY
WYŚCIG
EVER

Wczoraj się przygotowałem.Zrobiłem sobie godzinną sesję symulującą wyścig, policzyłem paliwo, opracowałem taktykę. 70l na mediumach i potem 45l
  • Odpowiedz
Najlepszy czas w trwających dwa tygodnie prekwalifikacjach niespodziewanie wykręcił @VR46

@Plupi: Mhm. Best lap w wyścigu też niespodziewany ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@assetto-kasperski95: Ściął T1 jadąc prosto myśląc, że mu nie zaliczy. Zaliczyło xD Więc startował z pitów.

Wyścig przeciętny, co prawda walka przez parę pierwszym okrążeń była bardzo emocjonująca, ale w pewnym momencie złapałem spina na parabolice i spadłem o parę miejsc. Potem jakoś tak się stało, że zyskałem na wizycie w pitach i przez resztę wyścigu trzymałem dość ładne tempo. Pod koniec interesująca walka pomiędzy mną i dwójką innych kierowców
  • Odpowiedz
@yelen: no to Cię zasmucę. Zastanawiało mnie to moje miejsce 17 według Trackera i 18 w Assetto Corsa... I to chyba przez Ciebie... Popatrzyłem replay... Wjechałeś do pit stopów daleko przed zwycięzcą wyścigu, który minął linię mety kilka sekund po Tobie. Nie dałeś mu się zbublować przed linią mety i miałeś do zrobienia jeszcze jedno okrążenie... Chyba, ze źle widzę...
  • Odpowiedz
@Plupi: najwyższa moja pozycja jak dotąd w ACL, aczkolwiek nie mogę się z tego w 100% cieszyć, bo gdybym nie popełnił paru głupich błędów, to mogłoby być wyżej.
  • Odpowiedz
@zabaracer Przepraszam za ten incydent, nie widziałem w lusterku że spina złapałeś, myślałem że pojechałeś po trawie i jedziesz, a teraz widzę że cię tam obróciło :( Ewidentnie moja wina, zgłaszaj.
  • Odpowiedz
@Ozor: niestety będę musiał zgłosić spadłem chyba na przedostatnią pozycje ale to był najciekawszy wyścig sezonu, sporo wyprzedzałem i sporo byłem wyprzedzany, drobnych kontaktów było sporo i jeszcze ostatnie okrążenia walka ze @spayk, niestety z huracanem nie miałem szans na prostych ale dwie szykany robił zdecydowanie wolniej i tak się wyprzedzaliśmy co okrążenie
gfy kontakt ozor zabaracer
  • Odpowiedz
Kilka słów ode mnie po wyścigu.

Zacznijmy od kwalifikacji, które gorsze chyba dla mnie być nie mogły. Nie wiem co się działo z samochodem... setup miałem przygotowany pod wyścig i kwalifikacje. W prequalu robiłem na luzie czasy poniżej 1:49 a kiedy przyszło do tych właściwych kwalifikacji do wyścigu to nie mogłem się zebrać i zrobić jednego czystego okrążenia. Za każdym razem, albo mnie któryś z kierowców rozproszył, albo po prostu robiłem głupie
  • Odpowiedz