@snsv: jeszcze dodam regulamin ligi pkt. 5.11 "żółta flaga - zabronione jest wyprzedzanie, konieczność zachowania szczególnej ostrożności na torze..." kto tej ostroznosci nie zachowal?
@LKRISS: ale czemu bez gazu? chyba wiesz, że PLP nie da kary, gdy 1)kwadracik jest zielony i 2) masz mniejszą prędkość w momencie powrotu na tor niż, gdy z niego wyjechałeś
@snsv: no i dokaldnie widac ze powrocilem juz na tor a nastepnie labo zachacza mnie dlaczego? bo nie zachowal bezpieczenstwa podczas zoltej flagi. Dodatkowo widzial jak powoli powracam na tor. Nie odbilem, nie zajechalem drogi innemu zawodnikowi wiec uwazam ze jak najbardzie jest to prawidlowoy powrot na tor. Ale ok wasza liga i wasza ekspercka ocena. Przyjmuje kare.
@LKRISS: nawet nie wiedziałem, że mnie tam puknąłeś w Eau Rouge ;d dziwne, że ja nie wyleciałem. IMO to mogłeś już polecieć na wprost, tam specjalnie jest ładnie wyasfaltowane. Tak jak to Erus chyba zrobił w tym czarnym Audi.
@LKRISS: ale kurde no powrót na tor w apexie nigdy nie będzie bezpieczny zwłaszcza w zakręcie gdzie się da jechać ponad 200 a ty w chwili powrotu masz 127, muszę się z tym przespać
@snsv: @skethoo: @ACLeague: @TheSznikers ja mam jeszcze pytanie odnośnie wyjazdu z pitów: na SPA tam jest dość ciasno linia ale nie przeszkadzało jakoś strasznie jak ktoś ja przekraczał. Na Monzy jest aż pod samą szykanę. W związku z tym pytanie, bezwzględnie mamy respektować tę linię czy wg. uznania, że jak nikomu nie przeszkadzam to sobie jadę do lewej?
@snsv czyli jak wyjadę i nikomu nic nie zrobię to co? Wg mnie powinno być zdefiniowane konkretnie bo dużo lepszy wjazd w t1 jest z zew niż z wew jednak
@snsv bez przekraczania linii jest to jednak mniej wygodne bo tuż za jej końcem trzeba zacząć hamować. Chyba nie powiesz, że nie? Więc pytam co z wyjazdem poza linie w wypadku gdy nikomu to nie przeszkodzi? Jakby nie patrzeć jest to takie samo przekroczenie ograniczeń toru jak cięcie szykany
Oto długo wyczekiwane kary za R3 @ SPA
@malpaa - DQ z kolejnego wyścigu R4 + 2x Przewinienie + 3pk = DQ & -12 pozycji
S3MI - 2x Ostrzeżenie + 2pk = -4 pozycje
@LKRISS - 2x Przeinienie + 2pk = -12 pozycji
@TheSznikers - DQ z wyścigu R3 + 2x Ostrzeżenie + 3pk = DQ z R3 & -4 pozycje (łącznie 4pk)
@dawidchz - 1x Przewinienie + 3pk = -6 pozycji (łącznie 4pk)
@Prophet1111 - 1x Przewinienie + 2pk = -6 pozycji (łącznie 6pk)
@valencianista - 1x Ostrzeżenie + 2pk = -2 pozycje (łącznie 5pk)
@Erus - 2x Ostrzeżenie + 2pk = -4 pozycje
@spayk - 2x Ostrzeżenie + 3pk = -4 pozycje
@paf_ - 2x Ostrzeżenie + 3pk = -4 pozycje
@Krazen - 1pk
Szczegóły TUTAJ
#acleague #assettocorsa
regulamin ligi pkt. 5.11
"żółta flaga - zabronione jest wyprzedzanie, konieczność zachowania szczególnej ostrożności na torze..."
kto tej ostroznosci nie zachowal?
@LKRISS: ale kurde no powrót na tor w apexie nigdy nie będzie bezpieczny zwłaszcza w zakręcie gdzie się da jechać ponad 200 a ty w chwili powrotu masz 127, muszę się z tym przespać
Wołam innych sędziów tez @skethoo @TheSznikers