Wpis z mikrobloga

Ej, ziomki od #naprawalaptopow (przy okazji @naprawalaptopow - może macie jakiś pomysł na to) #naprawakomputera #informatyka #komputery #laptopy #serwispc :

Urwał mi się zawias w lapku (SNSV X73SV), macie jakiś pomysł jak mogę to naprawić "domowym" sposobem? Czy jedynie wymiana obudowy mnie ratuje?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek wsparcie!

Więcej zdjęć w komentarzach
damianbeat - Ej, ziomki od #naprawalaptopow (przy okazji @naprawalaptopow - może maci...

źródło: comment_pDQs6CyivaQ6mWXVYbLygsZtDKTuS5K0.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damianbeat: Ułamany zawias i wyrwane plastikowe gniazda w obudowie matrycy? Tylko wymiana jeżeli miało to być zgodne ze sztuką.

Chałupnicza metoda? W miejscu gdzie sa plastikowe gniazda wiercisz na przestrzał w obudowie tak żeby przeszła jakaś śruba. Powinnienes wywiecic trzy otwory, potem przez nie puszczasz jakieś śruby. Z drugiej strony dajesz kawałek płaskownika (równiez z wywierconymi otworami) i skrecasz nakrętkami.
  • Odpowiedz
@damianbeat: Zawias na pewno do wymiany, chyba że potrafisz to precyzyjnie zespawać (ramię przenosi na ramkę matrycy obciążenie i bez niego szybko się rozpiździ). Natomiast wyrwane gwinty możesz chałupniczo spróbować zastąpić pasującymi nakrętkami wtapiając je płytko rozgrzanym grotem lutownicy w obudowę, a następnie zapaćkać distalem. Trzeba to zrobić precyzyjnie, aby pokrywało się z otworami i zawias nie odstawał.
  • Odpowiedz