Wpis z mikrobloga

@maciekk007: Powiedz mi, jak wygląda kwestia eksploatacji tego auta. Na Saaba patrzy się jak na samochód, który rzadko zawodzi, ale jak już coś zawiedzie to trzepie po portfelu. Oczywiście podchodzę do tego typu opinii z pewnym dystansem. Rozumiem, że wiele zależy od konkretnego egzemplarza i tego jak jest zadbany.
Druga sprawa, egzemplarz, do którego mi najbliżej to rocznik 2002, podczas przejażdżki zauważyłem, że czasami lekko się poddusza na wyzszych biegach, ale
@Michael_Corleone: Rocznik 2002 here. Pierwsze primo sprawdź panewki( ͡° ͜ʖ ͡°) Koszty sprawdzenia nie są duże a zaoszczędzą potem mnóstwa wydatków. Saaby mają z nimi spory problem. Drugie primo po zakupie do zrobienia odma bo była wadliwa. Jeżeli chodzi o podduszanie to jakie to są objawy ? Może być problem z przepływką. Ma LPG ? Saaby ogólnie są trwałe ale niektóre pierdoły czasami mocno męczą( ͡°
@maciekk007: Tak, ma LPG. Z podduszeniem wygląda to tak, że samochód w pewnym momencie przy wciśniętym gazie stracił na kilka sekund moc. Nie był to jakiś drastyczny spadek ale dało się go wyczuć. I nie było to też powtarzalne, bo pozniej wszystko było już git.
I jak z tym rozrządem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No to w takim razie przepływka i kaseta zapłonowa do sprawdzenia. Rozrząd profilaktycznie do wymiany, tylko musisz mieć kogoś ogarniętego ( ͡° ͜ʖ ͡°) A jak rozrząd to od razu nowa odma i dobry olej i powinno być git( ͡ ͜ʖ ͡)
@NzeroZeroB: w takim razie już będziesz miał 5-cio biegową więc całkiem fajnie, te skrzynie uchodzą za dopracowane i ciężkie do rozwalenia. Nie są mega hiper komfortowe bo czuć zmiany biegów ale ponoć ten typ tak ma.
Przy 250-300k km konwerter potrafi nawalić z tego co czytałem, mój ma teoretycznie 230k nabite i nie zauważyłem problemów.
Zmiana oleju co 110k km i wio :)