Wpis z mikrobloga

@krolik_wie_lepiej: Zastanawiamy się z różowym na Greyhound/Whippet plus kot. Informacje znalezione w necie są sprzeczne co do faktu koegzystencji tych dwojga z kotem domowym. Jedne twierdzą, że greyhound jest bardziej tolerancyjny, inne że whippet.
Może potrafisz to rozstrzygnąć albo znasz jedyne słuszne źródło prawdy które polecisz?
  • Odpowiedz
@Hylfnur: Mogę się wypowiedź tylko jeżeli chodzi o whippety. Wśród tych z którymi się spotykamy żaden nie ma problemu z domowym kotem. Warto spytać większej puli właścicieli np tutaj https://www.facebook.com/groups/709780329091960/ Dendi na przykład ma bardzo koci charakter, jest typowym indywidualistom z wysokimi wymaganiami (patrzy na mnie jak na idiotę gdy chcę go wyciągnąć na dwór gdy chociaż trochę kropi) Dodatkowo pytanie czy macie dom czy mieszkanie. Osobiście nie wyobrażam sobie
  • Odpowiedz
@krolik_wie_lepiej: A to ciekaw bo z kolei ja się spotykam z opinią, że whippet bardziej dom z ogrodem, a greyhoundowi wystarczy dlugi spacer. Wszakże greyhoundy na wyścigi siedzą w klatkach po 20 godzin i jakoś to znoszą. No szukam dalej, dzięki za link.
  • Odpowiedz