Wpis z mikrobloga

Mireczki mam problem. Mam 3 numery w formule Rodzina unlimited. Ogólnie 75zł za 3 numery + 30 zł nielimitowane smsmy do wszystkich sieci. Okazało się, że przez pół roku jeden z numerów nie był podłączony do tej formuły i płacił za smsy. Zamiast rachunków 105zł są 170 zł. O braku internetu już nawet nie wspominam. Czy mogę zerwać umowę z winy Playa w takiej sytuacji
#play
  • 13
  • Odpowiedz
@Ow3n: ja mogę podsunąć Ci inne rozwiązanie. Sam miałem podobnie (aktywowali mi zmianę taryfy, płaciłem jak za nową,a ciągle miałem starą) i złożyłem reklamacje. Po kilku telefonach udało mi się z nimi wygrać i zwrócili mi pieniądze w postaci pomniejszenia faktur
  • Odpowiedz
@Ow3n: stracisz jakieś 5 zł, ale zadzwoń jutro na *500 i powiedz o tej sytuacji. Przy kolejnym kontakcie ze strony operatora pewnie sami zaproponują jakieś rozwiązanie jak tylko uznają swoją winę. No i wtedy powinni zaproponować Ci zwrot różnicy w fakturach na Twoją korzyść
  • Odpowiedz
@magucio: Dzwoniłem 2 razy. Oni nic nie mogą zrobić w takiej sytuacji. Wysłali jakieś śmieszne zgłoszenie i do 30 dni mają się odezwać. Powiedzieli, że średnio to trwa 14 dni
  • Odpowiedz
@Ow3n: Tak, bo tak niestety jest. Osobny dział przyjmuje zgłoszenia, osobny reklamacjami itd. Ja o swoje walczyłem miesiąc czasu, ale się udało. Pamiętam, że kontakt po zgłoszeniu reklamacji nastąpił w ciągu 3 dni
@Elmair: w Play też tak można zrobić, ale to czy zgłosi w salonie czy telefonicznie niczego nie zmieni, bo i tak konsultant będzie do niego dzwonił
  • Odpowiedz
@magucio: Nienawidzę dzwonić na infolinię, czasami o wiele szybciej mógłbym załatwić sprawę w salonie. No i nie wiem, czy masz darmowe połączenia do biura obsługi.
  • Odpowiedz
@Elmair: paradoks jest taki, że mając Play i dzwoniąc na infolinię Play i tak się płaci (przynajmniej ja tak mam). Nie wiem jak to jest w Plusie, T-Mobile czy gdzie indziej, ale sam zgłaszając sprawę w salonie i tak sprawa była rozwiązywania telefonicznie, bo Pani w salonie nie ma takich kompetencji itd (jej słowa)
  • Odpowiedz
@magucio: Powiem tak, mam w Plusie telefon na abonament i telefony do biura obsługi wykonuję za darmo, ale nie wiem, czy to nie jest spowodowane tym, że po prostu mam nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich. W Plusie miałem podobny problem do Ciebie. Przedłużając umowę na infolinii zmieniłem nieco jej warunki i pewna pani po prostu coś źle wprowadziła. Płaciłem sporo więcej niż miałem napisane na umowie. Najpierw dzwoniłem przez
  • Odpowiedz