Wpis z mikrobloga

@dave8: Mirki mam pytanko. Mam zakupione 2 bilety Wizzair (z Warszawy na Cypr) na marzec, niestety raczej nie będziemy mogli lecieć, więc chcę je odsprzedać (razem z hotelem).
Wiecie może, czy jest możliwość zmiany danych obu pasażerów i jak to zrobić?
Próbowałem przez ich portal (koszt 45€/os.), ale można zmienić tylko drugiego pasażera. Dla pierwszego pola są wyszarzone/zablokowane i jest informacja: You need to be among the passengers when you book with WIZZ Discount Club.

Call center wizira to koszt ponad 4zł/min i znając życie trzeba będzie wisieć na linii kilkanascie minut, ale w ostateczności zadzwonię. Kontaktu online/email nie znalazłem. Cfaniaczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wizzair #loty #podroze #warszawa #cypr
  • 12
@dave8: jak kupowałeś z WDC, a wychodzi z tego, że tak, to Twoje dane muszą zostać. Nie wiem za ile kupowałeś bilety, ale koszt zmiany danych pewnie mało opłacalny.
@matti05: Bilety kupiłem za ok 600zł, a koszt zmiany danych to ~400zł. Droższy jest hotel ale myślę, że mógłbym odwołać rezerwację, chociaż też jest przedpłacony na booking.com i może być problem. Dlatego chciałem odsprzedać komplet (bo znaleźli się chętni), ale jak widać z głupim Wizzair same problemy...
@dope: No ale cena nie ma znaczenia, moge doplacic, tylko problem w tym że nie widzę opcji zmiany danych dla pierwszej osoby. Może sprobuje zmienić dane wlasciciela karty WDC. PS. Znalazlem formularz do kontaktu online, zapytałem i zobaczymy do odp. :)
@dave8: @ThePawel: dodzwoniłem sie okrężną drogą przez UK (dużo taniej), ale niestety dowiedziałem się że nie mozna zmienić danych osoby, na którą jest karta klubowa. Trudno, bilety pewnie przepadną, i chyba już nigdy nie kupię wczesniej niz miesiąc przed odlotem... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@beer_man: 600zł 2os. w 2 strony, normalna cena przy zakupie na kilka miesięcy (min 3) przed lotem, tylko trzeba polować (obserwować) na stronie wizz. Hotel (3 gw.) ok.700zł za 4 noce, to akurat będę pewnie chciał odsprzedać bo można.