@kb134099: Trawa dobrze mi robi ( ͡°͜ʖ͡°) A na żeberka mnie nie stać żeby tak codziennie pożerać ( ͡°ʖ̯͡°) Ale czasami jem. Poza tym tutaj praktycznie nie ma tłuszczu, bo praktycznie sam tłuszcz i białko jem na śniadanie (zobacz mój tag #prawilnesniadanie ).
@kb134099: Zależy gdzie mieszkasz ( ͡°͜ʖ͡°) Ja porównuję po ilości białka w 100g. Pierś z kurczaka taka z supermarketu ma ~25g. W żeberkach musisz odjąć też tłuszcz i kości. U mnie (w Szwajcarii) kurczak to jedyne w miarę tanie mięso (tania wersja ~20 Fr./kg). Coś lepszego to już 50+ franków za kilo ( ͡°ʖ̯͡°)
po usmażeniu surowych 100g kury zostaje Ci powiedzmy 80g mięcha. teraz te 25g/100g x 0.8 = 20g
@kb134099: ( ͡°͜ʖ͡°) no chyba nie... Po usmażeniu 100g zostanie 80g ale to woda odparuje a nie białko, więc jak w 100g surowej kury jest 25g białka to w 80g usmażonej będzie dalej 25g czyli w 100g uzmażonej będzie 100/80*25=31.25g białka.
@kb134099: To nie zmienia faktu że źle to liczysz. Poza tym w każdym mięsie jest trochę wody. W kurczakach dużo, prawda, ale w każdym świeżym mięsie jest woda, a w twoich żeberkach jeszcze kości trzeba doliczyć tak jak napisałem. Ty płacisz za kości, ja za wodę ( ͡°͜ʖ͡°)
@bonifacy_pankracy: Hmm, dokładnie nie pamiętam ale na zdjęciu w sumie wszystko widać ( ͡°͜ʖ͡°) - Pierś z kurczaka pieczona lub smażona, bez żadnych przypraw czy przygotowania (poza pokrojeniem jak smażysz) - Ryż ugotowany normalnie - Czerwona fasola i ciecierzyca były z puszki - Reszta warzyw gotowana normalnie w wodzie, z tego co widzę to marchewka, cebula, brokuły, groszek, papryka.
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥) Jeździć obserwować czy na śmietnik? #opony #pytanie #motoryzacja
@Ustrojstwo: Pod spodem, bo przygotowywane oddzielnie - łącznie jest tam kilogram kurczaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
przelicz sobie po odjęciu wody z kuraka ile zostaje mięsa i jaki jest jego realny koszt
@kb134099: Zależy gdzie mieszkasz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja porównuję po ilości białka w 100g. Pierś z kurczaka taka z supermarketu ma ~25g. W żeberkach musisz odjąć też tłuszcz i kości. U mnie (w Szwajcarii) kurczak to jedyne w miarę tanie mięso (tania wersja ~20 Fr./kg). Coś lepszego to już 50+ franków za kilo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
już nie wspominając o pompowanych kurach :D
@kb134099: ( ͡° ͜ʖ ͡°) no chyba nie... Po usmażeniu 100g zostanie 80g ale to woda odparuje a nie białko, więc jak w 100g surowej kury jest 25g białka to w 80g usmażonej będzie dalej 25g czyli w 100g uzmażonej będzie 100/80*25=31.25g białka.
- Pierś z kurczaka pieczona lub smażona, bez żadnych przypraw czy przygotowania (poza pokrojeniem jak smażysz)
- Ryż ugotowany normalnie
- Czerwona fasola i ciecierzyca były z puszki
- Reszta warzyw gotowana normalnie w wodzie, z tego co widzę to marchewka, cebula, brokuły, groszek, papryka.
Gotujesz ryż i warzywa w oddzielnych