Wpis z mikrobloga

Widzę, że panowie eksperci, to zadam pytanie - a jak (jeśli wiecie) sprawują się piecyki, takie na jedną pizzę, które grzeją podobno do 400 st. C? Na przykład takie? Marzy mi się porządna piccałka w domu, ale raz, że z kamieniem chyba nie będzie mi się chciało bawić, dwa, że piekarnik i tak dochodzi do maks. 230 st.

@amn1337: @polancky:
@irish71: nie wiem czy to jest 308 czy 316:(. Moja blacha jest takiej wielkości żeby zmieściła się położona na tej kratce co jest dołączana do piekarnika bo tak jest wygodnie i bezpiecznie. Kładę na drugim miejscu od góry.
@zasadzka01: z czasem co raz lepsze zaczęły wychodzić następny etap to już tylko pozostaje wybudować piec opalany drewnem hehe:)
@smackthatazz: @amn1337: @heheszek: na wszystkich 4 jest mozzarella w kulce
Pewnie zostanę przy kupnie kamienia.

@amn1337: Ja kupiłem za jakieś grosze, chyba 17-27zł płytę granitowa w zwyklym zakładzie kamieniarskim, co robi pomniki i nagrobki. Na miejscu mi docięli pod wymiar za kilka zł i wg mnie jest ok. Grubość to 1-1,5cm chyba. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Robiłem wszystko z tego bloga: http://domowa.pizza/

@Iudex: Właśnie jutro będę robił z tego blogaska. Ta pizza by RS trochę #!$%@? wychodzi (zapewne przez zbyt dużą ilość tłuszczu do ciasta).

masz dar do wyrabiania ładnych placków. w pizzeriach takich ładnych nie podają! szacun.

@zasadzka01: Ostatnio ogarnąłem w włoskiej pizzerii jak oni to robią xD (na tym blogasku wyżej ten sam patent). Ciasto zrzucasz przez rant stołu i tylko obracasz placek przyciskając