Wpis z mikrobloga

Jeśli ktoś ma problem z wyłączającym się iPhonem ( w moim wypadku 5s) w niskich temperaturach przy baterii poniżej 40% i szuka serwisu w Krakowie,który zajmie się tym sprawnie i szybko to polecam iMad na Św. Filipa. Telefon do serwisu oddałem w czwartek, a w środę następnego tygodnia odebrałem nowe urządzenie z roczną gwarancją. Przed oddaniem do serwisu kontaktowałem się z supportem Apple, pierwsze co mi zalecono to aktualizacja oprogramowania,powrót do ustawień fabrycznych i testowanie czy w podobnych warunkach(temperatura koło 0 i bateria kolo 40%) się wyłączy. Zgodnie z moimi przewidywaniami zabiegi te nie pomogły i telefon w dalszym ciągu wariował, wyłączał się,a po ogrzaniu albo podłączeniu do źródła zasilania włączał się z takim samym procentem baterii. Zadzwoniłem ponownie na support i polecono mi odwiedzenie serwisu. Do wyboru miałem dwa serwisy iSpot w Bonarce i iMad. Po zapoznaniu się z podobnymi historiami z tagu #ios, i słabych opiniach #ispot w Bonarce , wybrałem się do iMad. Szczerze mogę wszystkim polecić ten serwis. Szybko i sprawnie mój telefon został wymieniony na nowy,a obsługa była bardzo profesjonalna.

#ios #apple #iphone #imad #ispot
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@03lve37912: Mam napisane coś takiego "Wykonane czynności: Gwarancyjna wymiana wadliwie działającego urządzenia"
Mów co chcesz, czy to zasługa serwisu czy nie, ale jakbyś przejrzał tag to byś wiedział, że są historie gdzie Panowie z serwisów , życzą sobie filmików jak wyłącza Ci się telefon.
Jestem po prostu zadowolonym z obsługi gwarancyjnej klientem i ot co chwale autoryzowany serwis, tylko i aż tyle :)
  • Odpowiedz
@03lve37912: Cortland zadecydował o nienaprawianiu mojego telefonu, dopiero po interwencji od Apple (oczywiście irlandzkiego oddziału, nie polskiego) dostałem 'nowy' telefon
  • Odpowiedz
@forkas: @03lve37912: byłam w takiej samej sytuacji, po wykonaniu diagnozy w salonie widać było faktyczne spadki aktywności telefonu. Skończyła mi się roczna gwarancja z Apple, wiec oddałam telefon w ramach rękojmi do operatora. Po tygodniu dostałam informacje, ze telefon został wymieniony na nowy egzemplarz. Wiec potwierdzam, jeśli komuś się tak dzieje, to naprawdę warto interweniować
  • Odpowiedz
@pieczywowewiadrze do iMada mam 10 minut spacerkiem, ale jeśli zmienię adres zamieszkania to będę to miał na uwadze. Sprawnych w obsłudze serwisów nigdy za wiele, dopisze istrefa.eu do listy.
  • Odpowiedz