Wpis z mikrobloga

Mam problem z dziwnym smakiem na grzałkach w RBA TFV8 Cloud Beast. Nigdy nie kręciłem swoich więc zacząłem od claptonów, które przychodzą razem z bazą. Wystarczy zawickować. Przepaliłem, zawickowałem, wsadziłem, śmierdzi. Niby bóbr ale jakby nie to, dobra pierwsze wickowanie może coś nie pykło. Wyciągnąłem, jeszcze raz, więcej waty, mniej waty, to samo. Wyrzuciłem claptony, może z grzałkami coś nie tak zdarza się.

Pojechałem po drut, na miejscu dostałem tylko Kanthal A1 24ga, 0.5mm. Skręciłem grzałki, przepaliłem, zawickowałem i znów to samo... Nie mogę pozbyć się tego cholernego smaku niby bobra. Bawełna z Fiber Freaks, próbowałem listek na grzałkę, później po pół listka. Nic. Myślałem, że może nie nadąża brać lq, otwieram tanka, no nie, wata nie jest spalona, tak samo jak przy claptonach ale same grzałki mają sporo nagaru. Lq to Sucker Punch, dość słodki. 80vg. Na rzadszych 50/50 (chyba bo nie są opisane, kupne) znów tego bobra nie czuć ale to raczej przez to że menthol go maskuje.

Jakieś pomysły? Domyślam się, że coś mi nie pyka z wickowaniem, po fotce pewnie problemu nie rozwiążecie ale może jakaś trafna uwaga wpadnie..

W razie czego watami się bawiłem, leciałem od 40 w górę zawsze to samo.

#epapierosy #epapieros
kWeb24 - Mam problem z dziwnym smakiem na grzałkach w RBA TFV8 Cloud Beast. Nigdy nie...

źródło: comment_I7b8CpoyaNkrmgjCEIPPie58dSvK3Qlp.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kWeb24: Fibery są bardzo dobre w zbieraniu tłuszczu z palców i stąd ten smak.
Wickuj w lateksowych rękawiczkach albo bardzo bardzo dokładnie umyj ręce przed dotykaniem FF.
  • Odpowiedz
@kWeb24: zdarza się też że w tanku znajduje się gdzieś jakiś smar, czy coś podobnego - pozostałość z procesu produkcyjnego. Warto cały tank wygotować, w miarę możliwości przed pierwszym użyciem.
  • Odpowiedz
@kWeb24: więc tak jak koledzy napisali, z watą jest coś nie tak, kolega ciągle się skarżył że czuje smak "grzyba", który mija najwcześniej po przepaleniu całego tanka. Zawickowałem mu prawilną watą muji, czystymi dłońmi, był zachwycony.
  • Odpowiedz
@xardas060: Do wieczora będę wiedział. Nie próbowałem przepalać przez to więcej niż ze 2ml, tego się palić nie da. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zrobimy na czysto i się wyjaśni.
  • Odpowiedz
@kWeb24: na 1 foto widać, że waty jest za mało. na moje spróbuj zrobić max 8 zwoi, bo wata nie nadąży z transportem 80vg na całą długość grzałki. fiber freaks ma też dwa rodzaje i 2 grubości, z każdym rodzajem inną ilość się daje. przy masywniejszych/dłuższych grzałkach muji jest lepsza
  • Odpowiedz