Wpis z mikrobloga

Tak jak kiedyś gdzieś we wpisie wspominałem, poj*** się kompletnie z patentami.

Od teraz osoba wstępująca do klubu (z chęcią zrobienia patentu), będzie musiała od razu zostać zgłoszona przez klub do PZSS. Po 3 miesiącach od zgłoszenia nowy członek klubu będzie mógł zgłosić się do PZSS, o możliwość przystąpienia do egzaminu na patent. Trzeba od razu zgłosić, gdzie (z podanych na stronie PZSS egzaminów) będzie się chciało zdawać i w ciągu 3 dni wpłacić 400 zł. Jeżeli nie wpłaci się w tym terminie, PZSS skreśla z listy i trzeba jeszcze raz zgłaszać się o możliwość przystąpienia do egzaminu i przesuwa się na koniec kolejki. Na egzaminie jednorazowo nie będzie mogło być więcej niż 40 osób.

Jak zwykle PZSS "ułatwia" nowym osobom zdobycie pozwolenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡º ͜ʖ͡º)

#bron #strzelectwo
  • 10
@axe_murderer: tia, pisałem o tym ostatnio. Mam nadzieję, że PZSS właśnie kręci sobie bicz na własne plecy.
Chociaż jak patrzę na beżowe forum to jest dużo klepania się po plecach, że dobrze, że "pozwoleniowcom" się utrudnia. Całe to środowisko klubowych leśnych dziadków jest do rozgonienia.
@Argetlam: ten monopol to jest coś niewyobrażalnego. A na spotkaniach w PZSS straszy, że jak ktoś podniesie rękę na obecną ustawę to efekt MOŻE być taki, że przepisy będą tak złe jak w Niemczech.
Poza PZSS rośnie też grupa osób, która zarabia na szkoleniach i eventach strzeleckich i im również nie podoba się że ludzie mogliby szybko dostawać pozwolenia. Więcej pozwoleń - więcej ludzi nie potrzebujących ich usług.

@axe_murderer
@ppqa:
Ci dobrzy (tj znający się na fachu, ale również na prawie popytu i podaży) powinni być zachwyceni większą ilością potencjalnych posiadaczy broni do przeszkolenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Od teraz osoba wstępująca do klubu (z chęcią zrobienia patentu), będzie musiała od razu zostać zgłoszona przez klub do PZSS. Po 3 miesiącach od zgłoszenia nowy członek klubu będzie mógł zgłosić się do PZSS, o możliwość przystąpienia do egzaminu na patent. Trzeba od razu zgłosić, gdzie (z podanych na stronie PZSS egzaminów) będzie się chciało zdawać i w ciągu 3 dni wpłacić 400 zł. Jeżeli nie wpłaci się w tym terminie, PZSS