Aktywne Wpisy

przemo123mo +31
Nie wiem czy ktoś z was zerknął na maila #youtube #youtubepremium ale nie dość że zaczęli blokować to jeszcze podnoszą cenę o 10 zł miesięcznie ( ͡º ͜ʖ͡º) ciągną kasę jak mogą

Knamga +50
Skopiuj link
Skopiuj link

Wykop.pl
Ostatnio spaliła się jedna (ogólnie to często się palą i już 3 razy zmieniałem), więc stwierdziłem, że teraz zamówię 2 żarówki LED'owe, bo ładnie świecą, są oszczędne, no i już są bardzo tanie.
Zamówiłem takie: http://allegro.pl/liqoo-zarowka-led-g4-1-5w-silikon-ciepla-dc12v-i6653273710.html
Wymieniłem tę spaloną żaróweczkę na led'ową i wszystko ładnie świeci. No to zmieniłem też drugą zwykłą na LED'a, żeby był komplet nowych i tu zonk, oba LED'y ledwno świecą, na jakieś 10% wcześniejszej jasności. No to wyciągam jednego led'a i zostawiam drugiego, też świeci bardzo słabo. Wkładam z powrotem zwykłą żaróweczkę, no i wtedy ten drugi LED świeci mocno czyli tak jak powinien.
Teraz co z tym zrobić, czy żarówki LED są złe, czy zasilacz 12V jest zły i nie będzie działać z LED'ami ? Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się że to coś z oporem...
#pytaniedoeksperta #elektronika #elektryka #oswietlenie
Może masz jakiś sprytny zasilacz który wymaga odpowiedniego obciążenia do prawidłowej pracy
coś takiego kup. Obciąży to ten zasilaczyk na ~2W, więc powinno być ok. Tylko ten element będzie się grzać.