Wpis z mikrobloga

Tak sobie szukam pracy studenckiej na boku, a jako że wróciłem z Erasmusa i mam 2 miesiące wolnego bo w Polsce drugi semestr zaczyna się praktycznie w marcu, no to tym bardziej jestem zdesperowany, bo nuda na chacie. No i chciałem wysłać CV to Lidla, ale rozwaliło mnie to że trzeba tam pisać list motywacyjny. No kurde co tam pisać? List motywacyjny do Lidla, no kaman. #praca #poznan #studia #studbaza
  • 7
@papperlapp ja w Poznaniu za studenckich czasów pracowałem w hr consulting - wynajmowali studentów do prac w fabrykach. Polecam to jako alternatywę do pracy w sklepie. Nie trzeba użerać się z klientami, a kasa chyba podobna, z 11zł na h na rękę, a to było parę lat temu.
@papperlapp moja znajoma tez narzekala jak chciala isc do lidla dorabiać ze trzeba napisac lm i stwierdzila ze wysyła same cv , po jednym dniu telefon i pytanie kiedy moze przyjsc do pracy ( chhba na jakies szkolenie od razu) takze to ze cos jest w ogloszeniu wymagane to bierz na to poprawke bo na polowe przymykaja oko, tym bardziej teraz , my u siebie szukamy 3 osob do pracy od 6