Wpis z mikrobloga

#randomanimeshit #originalcharacter #recota #

Postrzelali, pohałasowali i już po sylwestrze. Azu-nyan jak widać niezbyt zadowolona z tego jak powitała Nowy Rok ( ͡° ͜ʖ ͡°). Widziałem że niektórzy napisali podsumowanie poprzedniego roku, więc może ja też coś napiszę.

Ja jakoś nic konkretnego nie osiągnąłem w 2016 roku. Jedynie co zrobiłem to podjąłem jakieś pierwsze kroki w rozwoju osobistym. Między innymi gdzieś w okolicach lutego poprzedniego roku zacząłem się uczyć rysowania a potem miesiąc później podjąłem się nauki języka japońskiego. I tak wykonywałem obie czynności codziennie po 2h-6h w zależności od wolnego czasu. Wtedy jeszcze siedziałem w Polsce. A potem w lipcu postanowiłem wyemigrować do UK w celach zarobkowych. Pamiętam wtedy że bardziej się martwiłem tym że zatracę z jakiegoś powodu chęć dalszego rozwoju obu zainteresowań, niż tym jak ja sobie poradzę w Anglii . Ale jakoś dostosowałem mój pseudo "grafik" do nowych warunków i pomimo brania czasem jakichś nadgodzin w pracy jestem w stanie zawsze znaleźć czas na moje hobby. No ale już mamy styczeń i teraz ktoś by spytał czy od tamtego momentu, dokonałem jakiegoś progresu w tej materii. I powiem wam

Widzę oraz czuje że coś tam trochę umiem już ale wiem że przede mną jeszcze długa droga (prawdopodobnie kilka lat nauki ( )). No i oczywiście jak to przy podsumowaniu muszą się pojawić postanowienia Nowo Roczne ( ͡º ͜ʖ͡º), I wiecie co podaruje sobie jako tako owe postanowienia, to co chciałem robić to robię to dalej. Jedno jest pewne że może nie mam talentu do rysowania czy do nauki języków obcych (choć to był zbyt krótki okres czasu abym mógł stwierdzić o jakimkolwiek talencie ) to z perspektywy czasu tak patrze i wiem że moją jedyną zaletą jest samodyscyplina. Od momentu podjęcia nauki rysowania czy też japońskiego nie miałem dnia w którym nie rysowałem czy też się nie uczyłem języka obcego. Moim minimum zawsze była 1 godzina codziennie poszczególnej czynności. Jedynie chyba co mogę sobie postanowić na 2017 rok to zwiększenie godzin tejże samonauki oraz jej efektywności ( ͡º ͜ʖ͡º). No i 2017 rok prawdopodobnie studia oraz powrót do Polski.

A teraz spadam bo wzywają mnie bardzo istotne sprawy (melduje się do bycia użytkownikiem Nintendo 3DS'a @norypS @joookub @Haj.. znaczy ten no @HalfHalf ( ͡º ͜ʖ͡º))
Pobierz Pewpewpew - #randomanimeshit #originalcharacter #recota #

Postrzelali, pohałasowal...
źródło: comment_TrTXCieQb6qViudAPYa5a3vVos51dsuC.jpg
  • 6