Wpis z mikrobloga

Za nami ósma i ostatnia eliminacja eliminacja szóstego sezonu ACLeague. Ścigaliśmy się w nim Lotusem Evorą GTC, którego pożegnaliśmy dzisiaj na Zandvoort. Wyścig i całe mistrzostwa - o ile sędziowie nie dopatrzą się jeszcze jakiś nieścisłości – absolutnie zdominował @MrKubool. Wielkie gratulacje!

Wyniki wyścigu: http://managerdc7.rackservice.org:50915/sessiondetails?sessionid=2354#

Moich wrażeń po wyścigu tym razem nie będzie. Miałem w nim w ogóle nie jechać, ale pojawiły się obiecujące okoliczności. I to koniec dobrych wiadomości. Wyścig był tragedią. Popsuło się wszystko co mogło. Kosmiczny ping, pokaz slajdów, prawie zarżnięty silnik. Po kilku kółkach zjechałem do mechaników na naprawę silnika i już tam zostałem aby nie popsuć wyścigu komuś innemu. Z niestabilnym pingiem i klaktowaniem jechać się nie dało, ale o dziwo nie rozłączyło mnie. Wróciłem tylko na ostatnie kółko aby dojechać w miarę godnie do mety i końca sezonu. Dziękuję jeszcze raz organizatorom i uczestnikom za emocje i świetną zabawę na coraz wyższym poziomie!

A jak Wasze wrażenia po wyścigu i w sumie całym sezonie?

#acleague #simracing
  • 14
@Plupi: wszystko co założyłem na początku sezonu się udało: wygrałem jeden wyścig (XD) i raz udało się pojechać w pro, dzięki wszystkim za sezon widzimy się już niedługo w sezonie madzią mx5. A co do ostatniego wyścigu to tylko jedno chciałem powiedzieć przepraszam @baggik przedostanie okrążenie straciłem panowanie i niestety źle wyszło, sorki to był mój pierwszy kontakt w tym sezonie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z mojej strony świetny wyścig, cały czas coś się działo. Każde okrążenie to była walka o jak najlepsze czasy żeby tylko dogonić Tomka. Niestety dla mnie, jechał on bardzo równo i raz kręciłem szybsze kółko od niego a raz wolniejsze. Trochę mój setup nie był stabilny na (co dziwne) świeżych oponach. Najlepiej się mi prowadziło jak opony zeszły do 80% zużycia, wtedy też wykręciłem moje PB. W końcówce @zabaracer źle dohamował jak
@Plupi: szczerze mówiąc to mimo bardzo przyjemnie mi sie jechało. Start w porządku, później cały czas za żabą na spokojnie, co jakiś czas kogoś stojącego na poboczu wyprzedziłem. Dogonił mnie @nogger, powalczyliśmy kilka kółek aż do kontaktu. Później ostra walka z @paramite i chyba kilka strzałów z tyłu. Pitstop, na którym za mało zatankowałem i byle do mety :) generalnie przyjemny wyścig. Do zobaczenia w następnym sezonie!
@Plupi: evora to padlina. Przejechanie tym wyscigu (co udalo mi sie az 2 razy chyba) to meczennictwo i samookaleczanie sie. Brzmi beznadziejnie, ciagle trzeba to krecic pod limiter, przez co brzmi jeszcze gorzej, a to dzwiek z natury tych swidrujacych, wiercacych dziure miedzy uszami. Taki denerwujacy i do tego w calym zakresie obrotow identyczny.
Do tego pozorna stabilnosc prowadzenia, po to by nagle stracic przyczepnosc w najmniej spodziewanym momencie, gdy juz
@Plupi:
Prequale: Nie za bardzo miałem czas kręcić, widziałem, że inni też niechętnie robią kółka, więc wykręciłem swoje 15 okrążeń trochę od niechcenia, przygotowałem sobie setup, który był w miare szybki i dość stabilny, ale szczerze powiedziawszy z wyścigiem nie wiązałem większych nadziei, bo w sumie i tak moja pozycja na koniec była niezagrożona a szanse na awans wielkie nie były.
Qual: Nie miałem swojego setupu, do tego dziś musiałem jechać
@Plupi: Zamiast wyścigu, w którym nie jechałem podsumowanie sezonu. Evorka bardzo mi do gustu przypadła, polubiłem się z nią od pierwszego wyścigu. Jest to pierwszy sezon ACLeague, do którego się przyłożyłem, sezon II i III to była nauka odpowiedniej jazdy, IV to nieudolna nauka setupów a sezon dallarkami sobie darowałem przez zachwycenie innymi symulatorami xD W takim tempie prześcignę Kuboola za 2 lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moj wczorajszy race to rowniez kompletna klapa. Kwali ok, start super i pozniej walka rowniez super. Udalo sie nawet skoczyc na 8 miejsce ale .... nagle dostaje strzala od @dj_sasek i auto 100% damage. Na mojej powtorce widac ze powodem tej maga kolizji byl mega lag wiec jedyne co zostalo to z kierownica skrecona o 90 stopi zjazd d boksu i naprawa ktora w tym aucie trwa 5 min. Wiec ostatecznie sie
LKRISS - Moj wczorajszy race to rowniez kompletna klapa. Kwali ok, start super i pozn...

źródło: comment_vK6N6gTY3zLtVRhSo1RJXAg5XQdDUDDr.jpg

Pobierz