Wpis z mikrobloga

Dlaczego osoby które maja poglądy lewicowe posiadają sprzęty wytworzone w miejscu gdzie nie ma kodeksu pracy oraz płacy minimalnej a dzieci skaczą razem z rodzicielkami z okien fabryk ?

A) wierzycie ze są tam przestrzegana europejskie standardy pomimo ze nie są narzucone od góry przez państwowo ?
B) Jesteście hipokrytami i rasistami (Chińczycy mogą cierpieć) bo cena najważniejsza.

Dziękuje za odpowiedz.

#pytanie #neuropa
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego osoby które maja poglądy lewicowe posiadają sprzęty wytworzone w miejscu gdzie nie ma kodeksu pracy oraz płacy minimalnej a dzieci skaczą razem z rodzicielkami z okien fabryk ?

@Furiat: Nie wszyscy, istnieją wyjątkowo zatwardziali hipisi którzy odrzucają takie produkty.
  • Odpowiedz
@Furiat: A dlaczego osoby o poglądach prawicowych posiadają sprzęty wytworzone w miejscu, gdzie panuje (wg wykopu) socjalizm i ciapaci rządzą? Np Francja czy Dania? :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Tajch: Nigdy nie ma absolutu 100% Natomiast znakomita większość rzeczy jest produkowana jednak w Chinach. A w miarę uchwalania lewackich ustaw produkowanie dóbr o których piszesz w kontekście Francji bądź Danii będzie przeniesione do do Chin.

Ponadto odpowiedz na moje pytanie XD tłumicie to w sobie czy jak ?
  • Odpowiedz
@Furiat: Dlaczego osoby które mają poglądy prawicowe posiadają sprzęty wytworzone przez firmy, które nie są w rękach ludzi z ich (prawicowców) kraju pochodzenia? (jak ty sprzęt Apple)
A) Wierzycie, że są tam (w tych krajach) respektowane takie same zasady jak w Polsce (na twoim przykładzie)?
B) Jesteście hipokrytami i globalistami, bo jakość (na twoim przykładzie) najważniejsza?

Dziękuję za odpowiedź.
Btw, nie stawiamy spacji przed znakami zapytania i moja wypowiedź jest
  • Odpowiedz
  • 0
@RoHunter: Mam wrażenie ze pomyliłeś prawicowość z jakimś chorym nacjonalizmem. Ja po prostu rozumiem ze producent produkuje tam gdzie jest najtaniej a ty ?
  • Odpowiedz
  • 0
@Tajch: Dzięki za odpowiedz. A wisi tobie to ze Chiny maja własny program kosmiczny, atomowy i mogą nas zgładzić kiedy chcą ? I w tak krótkim czasie pretendują do największej potęgi świata ? Nie masz wrażenia ze brak kodeksu pracy i minimalnej pensji im trochę pomogło XD ?
  • Odpowiedz
@Furiat: No pomogło. Ale zgładzić nas mogą też USA, Rosja, w sumie UK i FR też, nawet Izrael (chociaż nie wiem, czy mają rakiety o odpowiednim zasięgu) i Niemcy (ci to broni atomowej nie potrzebują, mają inne techniki opanowane :D ). W sumie to nawet sąsiad z 2 piętra mnie może zgładzić rano jak windą jadę.
Więc te Chiny mnie nie ruszają, jedni więcej, jedni mniej.
  • Odpowiedz
  • 0
@RoHunter: Odpowiedz mi proszę czy twoim zdaniem brak kodeksu pracy i pensji minimalnej pomógł Chinom stać się potęgą światowa i obecnie ludzie dyskutują za ile przegonią USA.
  • Odpowiedz
@Furiat: Chcesz powiedzieć, że 'własny program kosmiczny, atomowy i możliwość zgładzenia "nas" kiedy chcą" jest konsekwencją braku kodeksu pracy? Brzmi jakbyś takie państwo zachwalał, a przecież korwinowskie wyobrażenie Chin zostało dawno temu skompromitowane. A nawet jeśli zachwalasz to widać w jakim kierunku zmierzają twoje prawicowe ideały xD
  • Odpowiedz
  • 0
@RoHunter: Tutaj nie ma żadnych ideałów. Przedsiębiorcy zupełnie bez ideałów produkują tam gdzie jest najtaniej. Nikt z nich nie jest zboczony na punkcie Chin przecież. Potęga Chin jest efektem ubocznym tego ze taki ogrom produkcji został tam przeniesiony. Ty sądzisz inaczej ? Tzn uprawiając ryż zostali by takim mocarstwem ?
  • Odpowiedz
  • 0
@RoHunter: Lol XD imponuje mi ze jakiś kraj w przeciągu jednego pokolenia pretenduje do najpotężniejszego państwa świata. Widząc na tylu rzeczach mnie otaczających napis made in China twierdze ze to jest przyczyna ich potęgi. Twierdze tez ze taka ilość przedsiębiorców zrobiła by każdy kraj mocarstwem. Korwin mnie nie interesuje. To ze przemysł produkuje w Chinach bo nie ma tam minimalnej ani kodeksu pracy to wiem. Wytłumacz mi twoim zdaniem dlaczego
  • Odpowiedz