Mirki (i Mirabelki) spod tagu #grafika - jestem w trakcie przygotowywania się do remontu łazienki. Koncepcja jest taka, że na jednej ze ścian będzie Freddie Mercury (zależy mi na grafice opartej na zdjęciu na dole). Korzystam z oferty firmy, która na szkło hartowane nanosi wybraną grafikę (dzięki czemu nie straszne będą wilgoć czy paprochy, co mogłoby być ryzykowne w przypadku plakatu w ramie).
Potrzebna będzie zatem legalnie zakupiona ilustracja (tak, aby firma, która naniesie to na szkło, nie miała problemów prawnych za nielegalne wykorzystanie grafiki) w bardzo dobrej jakości i do tego zależy mi, by "dorysować" resztę sylwetki Freddiego (tj. dłoń i nogi od kolan w dół). I to mogłoby być albo realistyczne, dopasowane do zdjęcia, albo w stylistyce pop-art, choć nie ukrywam, że wolałabym opcję nr 1.
Czy ktoś z Was byłby w stanie się podjąć takiego zadania? Naturalnie nie za darmo, spisujemy umowę, wpłacam zaliczkę i takie tam, a w zamian dostaję plik, który przesyłam do wspomnianej firmy.
Albo znacie firmę/macie znajomego, który się zajmuje takimi rzeczami?
@piglet: Chętnie bym się podjął, ale niestety ktoś już wpadł na ten pomysł wcześniej i to co wkleiłem to wypluł mi internet. Nie ma sensu wymyślać koła na nowo. Nie znalazłem za to zdjęcia (i przeróbki) na stocku, więc myślę że nie ma się co tak starać z tymi prawami. Nie sprzedajesz z tym nadrukiem koszulek tylko robisz jeden nadruk na szybie... Wołam @sorasill, myślę że wie lepiej jak z
@Zataok: elo. @piglet: do domu? drukuj se co chcesz na czym chcesz i jak chcesz już cała wytwórnia fredjego czycha na twój hajs, oh wait ale jak sie maja dowiedziec ze powieliłaś sobie randomową grafikę z neta ;) no elo pięć bęc
@Zataok: @sorasill: O, to jest interesująca odpowiedź, dzięki :) Ok, to poszukam tego w hiper jakości gdzieś w Internetach i może fabryka Freddiego się nie dowie (: choć jeśli któryś z wykopowych grafików byłby w stanie taką grafikę ogarnąć (w dobrej jakości!), to ja płacę plusami i wpisem do portfolio #pdk
Potrzebna będzie zatem legalnie zakupiona ilustracja (tak, aby firma, która naniesie to na szkło, nie miała problemów prawnych za nielegalne wykorzystanie grafiki) w bardzo dobrej jakości i do tego zależy mi, by "dorysować" resztę sylwetki Freddiego (tj. dłoń i nogi od kolan w dół). I to mogłoby być albo realistyczne, dopasowane do zdjęcia, albo w stylistyce pop-art, choć nie ukrywam, że wolałabym opcję nr 1.
Czy ktoś z Was byłby w stanie się podjąć takiego zadania? Naturalnie nie za darmo, spisujemy umowę, wpłacam zaliczkę i takie tam, a w zamian dostaję plik, który przesyłam do wspomnianej firmy.
Albo znacie firmę/macie znajomego, który się zajmuje takimi rzeczami?
W dupach się przewraca od tego dobrobytu.
Nie znalazłem za to zdjęcia (i przeróbki) na stocku, więc myślę że nie ma się co tak starać z tymi prawami. Nie sprzedajesz z tym nadrukiem koszulek tylko robisz jeden nadruk na szybie...
Wołam @sorasill, myślę że wie lepiej jak z
@piglet: do domu? drukuj se co chcesz na czym chcesz i jak chcesz już cała wytwórnia fredjego czycha na twój hajs, oh wait ale jak sie maja dowiedziec ze powieliłaś sobie randomową grafikę z neta ;) no elo pięć bęc