Wpis z mikrobloga

@Iudex: dziwne że wrocławskie chinatwon (Brochów okolice chińskiej etc) nie jest wyżej no ale to gazeta więc napiszą o piciu alko nie o watahach cyganów
@mroz3: A to chyba nie jest wg. liczby napadów, kolejność wygląda na losową. No i jest też odrobinę z dupy, bo jest niby Świętokrzystka, a w treści że był w tym roku jeden napad. Ale myślę, że Oleśnickiej, Jedności, Pomorskiej czy Rydygiera nikt nie będzie podważał.
@Iudex: Mieszkałem przy Oleśnickiej przez dwa lata i nigdy nie spotkałem się z jakimś agresywnym zachowaniem ale często można bylo usłyszeć dziwne krzyki w nocy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Choć przyznam, że okolica jest mało przyjazna.
@mroz3: Ja dopiero po jakimś roku mieszkania tam dowiedziałem się, że to trochę niebezpieczna okolica. Ale bardzo mnie to nie zdziwiło, bo okolica jest trochę zaniedbana, rozpadające sie kamienice, pełno monopoli i tych dziwnych salonów gier. Choć poza tym w okolicy jest dużo ładnych miejsc, park Tołpy, wały albo ogród botaniczny, więc tragicznie tam nie jest.
@mroz3: kiedyś za gówniarza, wracałem od kuzyna z żeromskiego i na rogu oleśnicka/jedności zapytali mnie o szluga. Dałem szluga i jeszcze poprosiłem ich o łyka piwa. Popiliśmy, popaliliśmy chwilę i poszedłem sobie :P
@Iudex: e tam, mieszkam na Trójkącie i oprócz Sebixów po dopalaczach, którzy są zbyt sfurani żeby na nogach ustać, a dopiero kogoś uderzyć, i obszczanych żuli jest tu całkiem spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@heeidi: @Dziki_Bigos: @Iudex: Ze 3 tygodnie temu #!$%@? moją sąsiadkę (drzwi obok), wczoraj #!$%@?ły się patusy na skrzyżowaniu 100 metrów od mojej klatki, jak wracałem na chatę przez Tołpę to nie raz żulili ode mnie hajs na ćpanie. Ale i tak nie widzę siebie mieszkającego w innym miejscu we Wro, fajnie tu jest :d

@Iudex: potwierdzam Oleśnicką, sam byłem świadkiem jak w biały dzień patol chciał bić na przystanku obcokrajowca... za szluga. za to na placu JP według mnie jest ok, mieszkam blisko i chodząc w godzinach nocnych nie spotkało mnie tam nic nieprzyjemnego