Wpis z mikrobloga

Witam drogich Mirków z tagu #studbaza ()

Na jakie studia polecalibyście iść komuś kto jest pasjonatem matematyki i angielskiego? Razem z fizyką zdaję te przedmioty na maturze, ale wydaje mi się, że niekoniecznie poradzę sobie jako inżynier, z resztą wcale mnie do maszyn nie ciągnie, chociaż polibudy nie wykluczam. Obstawiam, że maturę napiszę średnio, bo nie radzę sobie ze stresem.

Taguję jeszcze #wroclaw #pwr #uwr #matura, bo celuję w to miasto
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BazaltowyTubylec: Mam na myśli to, że naprawdę lubię matmę i nie wybrałam jej ze względu na to, że potrafię liczyć zadania schematami, a zdaję ją na maturze, bo po humanie nic nie ma, jak wielu moich rówieśników.

Poszłabym na matematykę, ale na angielskim też mi zależy. Chciałabym mieć np. część wykładów i więcej zajęć językowych.
  • Odpowiedz
@krasnoludki: bo tak: nie żebym się chwalił ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale ja przed studiami byłem dobry i lubiłem matematykę, w każdej szkole byłem uważany za najlepszego z matematyki, dosłownie co rok od podstawówki do liceum miałem 6 na koniec, finały olimpiad, itp., a potem poszedłem na studia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nawet nie matematyczne, ale tej matematyki trochę było i to
  • Odpowiedz
@krasnoludki: Matematyka na studiach to zupełnie inna bajka niż to co miałaś w liceum, serio. Sprawdź sobie sylabus jakiegoś kierunku matematycznego, poczytaj sobie skrypty/slajdy do wykładów i zobacz czy coś takiego ci odpowiada. Ja też myślałem że lubię matematykę ale studia mi wybiły ten pomysł z głowy.
  • Odpowiedz
@krasnoludki: Miałem tak samo, w liceum bardzo lubiłem matmę i angielski, w sumie fizykę również. Zdawałem z tych przedmiotów rozszerzenie. I bardzo się cieszę że wybrałem się na infę na pwr. Matma na studiach to zupełnie co innego niż w liceum, jak @BazaltowyTubylec: wcześniej napisał dużo teorii, praktycznie same nudne wykłady na których się wyłączałem zupełnie. Ćwiczeń nie było. Jestem jedną z tych osób, które dużo lepiej się
  • Odpowiedz
@krasnoludki: trochę sie wyłamię, ale moim zdaniem matematyka na studiach mimo iż bardziej skomplikowana niż w liceum, to po zrozumieniu zagadnienia staje sie bardziej przejrzysta. Skoro nie ciągnie cie do maszyn, to celuj w matematykę lub matematykę stosowaną :)
  • Odpowiedz