Mirki, kupiłem wycieraczki #bosch Eco(przegubowe) do #peugeot 206 z allegro a dostałem #valeo First VFB(płaskie), nigdy nie miałem przekonania do płaskich wycieraczek, teraz mam wycieraczki z motgumu i zaczęły mazać po dwóch latach. Wymieniać te Valeo na Bosche co zamawiałem czy zostawić? Valeo lekko droższe #motoryzacja #samochody
@Kuba7: Ja swoje wycieraczki raz na dwa lata przed zimą wsadzam na 3 dni do gliceryny. Po trzech dniach kąpieli są jak nowe. Jest to dobre kiedy komplet wycieraczek (nie gówna z marketu) kosztuje ponad stówkę. Ori wycieraczki mam już 7 rok. A co do innej firmy to pisz do sprzedawcy, że niech odbiera je na swój koszt albo odda trochę cebuli.
@Stulejusz_Wielki: sęk w tym, że teraz już nie wiem czy go fatygować o zwrot czy te Valeo będą lepsze od Boscha, w końcu kładą je na pierwszy montaż. Chyba zostawie te Valeo kurna ale nie wiem ( ͡°ʖ̯͡°)
@Kuba7: Trzymaj je. Napisz tylko do gościa, że albo je wymienia na swój koszt albo niech odda np różnicę czy coś. Tak, aby przycebulić. A potem zawsze możesz je trzymać jako zapasowe.
#motoryzacja #samochody