Wpis z mikrobloga

#btc #bitcoin

Potrzebuję opinii, jak bardzo jestem #!$%@?:

Chcę wypłacić z Huobi BTC ma adres, który dodałem w opcjach wypłat (dodawałem chyba ze 3 dni - smsy, itp). Mam powiązanego Google Authenticatora, ustawione Asset password, no miód.

Niestety, do wypłat potrzebna jest weryfikacja ID C2, czyli zdjęcia dowodu + ryja z dowodem. Problem jest taki, że w momencie zakładania konta, miałem inny dowód - już nieaktualny. I tutaj sedno mojego pytania - czy kontakt z supportem (support@huobi.com) ma w ogóle sens? Może są jakieś inne sposoby zmiany tych danych, o których nie wiem? Dzięki za wszelkie sugestie, ja póki co już pożegnałem się z moimi coinsami, ale może się miło rozczaruję.

inb4: hurr, czymanie btc na gieldzie, durr, masz za swoje.
  • 17
@megaloxantha: Problem jest taki, że w aplikacji mam podane dane starego dowodu osobistego (typ dokumentu jest zaznaczony jako Passport, ale to pewnie pomyłka, nie pamiętam, konto zakładałem dawno).

Kontaktowałem się z supportem najpierw w celu zmiany na nowy dowód (wysłałem im chyba z 10 zdjęć jednego i drugiego), zero reakcji. Teraz napisałem w sprawie 'unbindu' starego dowodu, to odpisali coś pokrętnie, że potrzebuję dostarczyć im zdjęcia dowodu (co zrobiłem, dołączyłem jako
@fegwegw: Ale nie rozumiem, wysłałeś im zdjęcie z ryjem i starym dowodem i odrzucili? Czy od razu zacząłeś robić chaos o zmianę
A jak pomyliłeś się i wrzuciłeś skan dowodu jako paszport to będzie trochę problem. W takim wypadku musisz znaleźć ich chińskie QQ i tam uderzać. Pisz najprostsze zdania niezłożone i google translate. Jak to więcej pieniędzy to może lepiej zapłacić komuś kto umie chiński do pomocy. Sam miałem przeboje
Ale nie rozumiem, wysłałeś im zdjęcie z ryjem i starym dowodem i odrzucili?

@megaloxantha: Odpisali:

Hello, you need to provide your passport information pages, signature pages and hand-held passport information page photos, have questions at any time for advice, thank you for the support of the fire network.

Chociaż im pisałem, że to nie paszport, tylko ID, i że w systemie jest pomyłka (ale numer dokumentu się zgadza, jedynie typ nie).
@fegwegw: No to sobie wyrób, bo dowodu ci na 99% nie uznają. Każdy kraj ma inny dowód w swoich językach, niektóre w ogóle nie mają, weryfikowanie wiarygodności jest bardzo trudne, a paszporty są relatywnie jednolite i czytelne
Skąd ten chińczyk ma wiedzieć czy nie pokazałeś mu zdjęcia z np. kartą biblioteczną :D

To np. dowód włoski, świstek papieru który podrobi średnio zdolny gimnazjalista
Pobierz megaloxantha - @fegwegw: No to sobie wyrób, bo dowodu ci na 99% nie uznają. Każdy kra...
źródło: comment_qR8lQiT5nj7xR4wypw4TN0QMzhdKCPo1.jpg
@megaloxantha: Póki co chcę zrobić unbind starego dokumentu. Sami pisali, że w przypadku niezgodności danych (w tym wypadku typu dokumentu), można się zgłosić do supportu.

Co do akceptacji dowodu osobistego, sami piszą, że może być:

"2. The picture of holding your ID/passport/driver license by yourself. Please make sure that your information on your ID/passport/diver license is clear."
@hobbyt: @megaloxantha: Ciekawa sprawa, po kilku mailach do supportu, przeważnie takich bez odpowiedzi, lub z jakimś bełkotem po 'angielskawu' w jej ramach, nagle moja weryfikacja została uznana (mimo tego, że typ dokumentu dalej się nie zgadzał, a dowód, którego numer jest w systemie stracił dawno ważność). Wypłatę również mogłem zrobić bez problemu.