Wpis z mikrobloga

@McGravier: ja #!$%@?! #!$%@? to jakiś chyba FORKCOIN. Musisz przyznać że ostatnio naprawdę staram się by mówić coś dobrego o ETH. No ale kurde NIE IDZIE jak słyszę coś takiego milionowy RAZ. Zarówno jest to złe dla ETH jak i dla ETC mało tego za chwilę ETH pogrąży się całkowicie. Dlatego kupujcie ZCASH :) kupiłem 6 sztuk po 0.097 i już jest 0.14 :) czyli każdy 0,01 w górę to dla
@Amelek Wyluzuj. Nic sie nie pogrąży. Fuckupy się zdarzają bo to cholernie skomplikowany system. Z czasem będzie coraz bardziej niezawodny - obecnie ethereum ma z półtora roku - jak będzie miało na karku 2-3 lata to będzie zupełnie inna rozmowa
Wszystkie osoby korzystające z klienta geth muszą jak najszybciej zaktualizować go do najnowszej wersji 1.5.3 w związku z zaistniałym nieplanowanym hard forkiem.

@McGravier: Jak #!$%@? słyszę : MUSZĄ to mnie skręca od razu :) Co to do cholery jest jakiś BANK do cholery te ETH że piszesz MUSZĄ? Dlaczego oni zmuszają innych do swoich chorych forków ? Kurde no to jest jakiś obłęd z tym ETH. ZDALNIE sterowany centralnie COIN -
Jeśli wolisz pozostać na porzuconym łańcuchu, to twoja sprawa

@McGravier: ja nie posiadam wcale ETH od długiego naprawdę długiego czasu. Generalnie od pierwszego forka.
Potem byłem na ETC ale też wyszedłem bo ETH ma zły wpływ na ETC.

A powiedz mi czy te forki mają lub mogą mieć zły wpływ na tokeny ETH ? Np na taki GOLEM ?
Bo zastanawia mnie skoro ETH stało się tak ryzykowne to może ryzykiem
@McGravier: Szok. A powiedz mi jaką politykę pieniężną stosuje ETH. Tzn czy mogę np w drodze głosowania zespołu ustalić że następuje zwiększenie liczby ETH. Bo to jest podstawa bezpieczeństwa. Dajmy na to planuję zainwestować 100 tys zł w coś fajnego - to jest to nie ukrywajmy bardzo istotna sprawa w co tak duże pieniądze zainwestuję i czy nagle nie okaże się że Vitalik postanowi sobie w nocy zwiększyć liczbę ETH *
Szok. A powiedz mi jaką politykę pieniężną stosuje ETH. Tzn czy mogę np w drodze głosowania zespołu ustalić że następuje zwiększenie liczby ETH. Bo to jest podstawa bezpieczeństwa. Dajmy na to planuję zainwestować 100 tys zł w coś fajnego - to jest to nie ukrywajmy bardzo istotna sprawa w co tak duże pieniądze zainwestuję i czy nagle nie okaże się że Vitalik postanowi sobie w nocy zwiększyć liczbę ETH * 3. Co
@Amelek Odpowiedziałem, ale nie zrozumiałeś. Jeśli dochodzi do sporu ideologicznego, każdy podąża za łańcuchem który uważa za lepszy. Tak było przy powstaniu ETC - jest to najlepsze rozwiązanie sporu, bo każdy funkcjonuje w systemie który mu odpowiada
@McGravier: ja #!$%@? czy Ty nie rozumiesz języka Polskiego? Zapytałem Ciebie czy zespół ETH może np sobie ustalić że zwiększa liczbę ETH co dla mnie jako inwestora było by bardzo złe bo wiadomo że nagłe oświadczenie że ETH będzie np 3 razy więcej w sieci to gwóźdź do trumny dla inwestora. Zapytałem Ciebie konkretnie a Ty nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie. @pawlo74 czy Ty to widzisz? On tak specjalnie?
@Amelek: Po pierwsze nie unoś się, bo złość piękności szkodzi.

Po drugie, jeśli pytasz, czy mogą stworzyć nowego klienta który zmienia ilość monet w obiegu na drodze hard forka - odpowiedź brzmi tak - tak samo jak ja mogę stworzyć klienta Core który wykona hard fork po którym będzie nieograniczona ilość BTC. Ale ani ja, ani Vitaik, nie może zmusić użytkowników do instalacji nowego softu. W przypadku ETC część użytkowników odmówila
Jedyny cel postów Amelka w tej rozmowie to naganianie na Z-cash po ładnym wzroście. Żałosne........

@Wymazywanie: Takie bzdury opowiadasz że aż żal. Czy Ty naprawdę sądzisz że ja uważam że jak napiszę że kupiłem ZCASH i jak wykopki będą kupowali ZCASH to kurs wzrośnie? Jednym słowem uważasz mnie za kretyna? Żeby ruszyć kurs ZCASH w górę trzeba setki tysięcy złotych. Wykopki wybacz ale nie mają wpływu na kurs. Myślałem że o
Przymiotniki niebędące pierwszym słowem w zdaniu, piszemy z małej litery, skoro już mówimy o języku polskim.

@Wymazywanie: w dupie mam ortografię. Tutaj jest kanał krypto. Nigdy na forach nie przywiązuję do ortografii uwagi, ponieważ to nie forum języka Polskiego. Staram się by słowa były poprawnie pisane, ale zasady ortografii nie są tutaj w ogóle istotne raczej dla nikogo to nie jest ważne czy ktoś pisze orto czy też nie czy ktoś
@McGravier: ja się dziwie, że tracisz czas na niego. Ja np. szanuje ludzi, którzy mają poglądy, ale stałe, np. @pawlo74 mimo, że często bywa chamem i trolem, ma jednak stałe te poglądy (choć niepotrzebnie napada na ludzi, którzy mają inne przez co sam traci i spada do ligi Amelka jako dyskutant), natomiast @Amelek zachowuje się jak człowiek bez poglądów z problemami emocjonalnymi i różnymi fazami (z częstym brakiem logicznego osądu, naciąganiem
@Wymazywanie: a co Ty kochasz mnie czy jak że zwracasz uwagę co ja tu piszę? Przecież ja tutaj do wszystkiego podchodzę pół żartem pół serio. Śmieję się i dobrze się bawię. Mam prawo mieć takie zdanie a za kilka dni inne :). Krypto to jedna wielka manipulacja również słowem. A król jest tylko jeden. Bitcoin :)