Wpis z mikrobloga

@tuf_wedrowiec:
1. Starsi ludzie, którym można wmówić każdą bajkę i nie zmienią swojego zdania, nawet jeśli wiedzą, że nie mają racji.
2. Przekupna patola pt. ,,Oni dają piniądze!"
3. Bo to nie PO a na kogoś trzeba głosować.
4. Teraz najlepsze: Skoro politycy są źli, to dlaczego ja bym nie mógłbym być? PIS to nie tylko kilku ,,wybrańców", ale cała machina urzędnicza (z misiewiczami na czele) Każdy coś wyskubie dla siebie:
  • Odpowiedz
@tuf_wedrowiec:

1. Nieprawda - zobaczysz po nowym roku.
2. Spełniają niestety więcej obietnic niż PO przez 8 lat
3. Zablokowano tym samym obrót ziemią rolną przez zagranicznych spekulantów
4. To twoja ocena. Każdy minister ma prawo do swojego otwarcia. Widzisz żeby PO kontynuowało przetargi PIS? Ja też nie. Dopóki w polityce nie będzie panował względny pokój to trzeba się nastawiać na ciągłe zwroty akcji po wyborach.
4.37 Już mi się
  • Odpowiedz
Przedsiębiorcy buntują się przeciwko zmianom podatkowym, ale co tam, wedle Prezesa to spekulanc

@tuf_wedrowiec: Coś ci się pomyliło neuropku. Owszem przedsiębiorcy buntowali się przeciwko zmianom podatkowym ale to to było w latach 2013-2014 kiedy minister Kapica z rządu PO na skutek wstecznych interpretacji podatkowych zniszczył dziesiątki tysięcy polskich małych i średnich firm.
Wejdż na sobie blog Kazimierczka z ZPP i pocztaj co on o tym pisał wtedy.
Edit: Reszte twoich
  • Odpowiedz
Mówisz o tych wyborach, gdzie według ordynacji PZPR miał zagwarantowane miejsca w sejmie?

@tuf_wedrowiec: Mówię o wyborach do SENATU, które były całkowicie wolne. I o 35% wyborów do Sejmu. Poparcie odpowiednio 23% i ok. 30%. Po niemal całkowitym załamaniu gospodarki i państwa.
  • Odpowiedz
@Andreth: Niby Ok, rozumiem co mówisz, ale do Senatu 99 mandatów na 100 zdobył komitet obywatelski. A Solidarność do Sejmu odniosła spektakularny sukces, więc troszeczkę nietrafiony przykład według mnie.
  • Odpowiedz
@tuf_wedrowiec: Co ten link ma wspólnego z tym co napisałem o Kapicy? No i gdzie w tym linku jest cokolwiek o "buncie przedsiębiorców przeciwko zmianom podatkowym" ? O jakie zmiany podatkowe chodzi? Może o te związane z planem Morawieckiego, które on jutro przedstawi i które zakładają setki uproszczeń i ułatwień dla przedsiębiorców?
  • Odpowiedz
@tuf_wedrowiec: Ja mówię o poparciu. Nie przełożyło się na mandaty z powodu ordynacji, ale było. PiS zachowa 20-25% poparcia, na fanatyków nie ma siły. Ale gdyby obecnie do wyborów poszła opozycja demokratyczna blokiem, wygrałaby.
  • Odpowiedz