Aktywne Wpisy
Moja przygoda z inwestowaniem zaczęła się przypadkiem pod koniec czerwca 2025. Dotychczas byłem pod wpływem teorii Krzysztofa Karonia, który głosił jakoby cały rynek kapitałowy to spekulacja i manipulacja przez wielkich graczy. Miałem myślenie, że giełda to morze w którym rekiny zawsze pozjadają płotki, nigdy odwrotnie.
Każdy gadał o inwestowaniu, XTB było wszędzie na YT.
A to kupię sobie jakieś ETF za parę złotych i zobaczymy co się stanie.
Wpadłem w ciągłe śledzenie, dopłacałem coraz
Każdy gadał o inwestowaniu, XTB było wszędzie na YT.
A to kupię sobie jakieś ETF za parę złotych i zobaczymy co się stanie.
Wpadłem w ciągłe śledzenie, dopłacałem coraz

fsfdjf +7
zimno i pada, przydałby się jakiś stary, duży chłop do ogrzania się ehhhhh

Tak.
1. Starsi ludzie, którym można wmówić każdą bajkę i nie zmienią swojego zdania, nawet jeśli wiedzą, że nie mają racji.
2. Przekupna patola pt. ,,Oni dają piniądze!"
3. Bo to nie PO a na kogoś trzeba głosować.
4. Teraz najlepsze: Skoro politycy są źli, to dlaczego ja bym nie mógłbym być? PIS to nie tylko kilku ,,wybrańców", ale cała machina urzędnicza (z misiewiczami na czele) Każdy coś wyskubie dla siebie:
1. Nieprawda - zobaczysz po nowym roku.
2. Spełniają niestety więcej obietnic niż PO przez 8 lat
3. Zablokowano tym samym obrót ziemią rolną przez zagranicznych spekulantów
4. To twoja ocena. Każdy minister ma prawo do swojego otwarcia. Widzisz żeby PO kontynuowało przetargi PIS? Ja też nie. Dopóki w polityce nie będzie panował względny pokój to trzeba się nastawiać na ciągłe zwroty akcji po wyborach.
4.37 Już mi się
@dplus2: tak - patrz Pendolino
@tuf_wedrowiec: Coś ci się pomyliło neuropku. Owszem przedsiębiorcy buntowali się przeciwko zmianom podatkowym ale to to było w latach 2013-2014 kiedy minister Kapica z rządu PO na skutek wstecznych interpretacji podatkowych zniszczył dziesiątki tysięcy polskich małych i średnich firm.
Wejdż na sobie blog Kazimierczka z ZPP i pocztaj co on o tym pisał wtedy.
Edit: Reszte twoich
@Thorkill: Ziew.
@tuf_wedrowiec: Niezły argument. Ale co innego pozostało? Z faktami nie ma dyskusji. A te dla PO zawsze są zabójcze.
@tuf_wedrowiec: Mówię o wyborach do SENATU, które były całkowicie wolne. I o 35% wyborów do Sejmu. Poparcie odpowiednio 23% i ok. 30%. Po niemal całkowitym załamaniu gospodarki i państwa.
No dobra, łap, trudne nie było prawda? :)
@tuf_wedrowiec: (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)