Wpis z mikrobloga

Ile pieniędzy w sumie trzeba przeznaczyć na wyjazd work & travel do USA? (wszystko: opłata, wiza, samolot, pieniądze na start itp.)? Zmieszczę się w 8k? Jakie miasto polecacie? Która firma jest najlepsza?
#pytanie #usa #workandtravel
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wielkistachu: Jest wliczony bilet i wszystko w tym. Mam zamiar jechac jako pomoc na koloniach - sprzątanie, kuchnia, koszenie itp. Nocleg i jedzenie masz zagwarantowane. Tylko ze to campingi Cie wybierają nie ty je, wiec nie wiadomo gdzie trafie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wielkistachu: I pan @mulen będzie pracował za 2$/h bo tak będzie stanowiła umowa z wynagrodzeniem w wysokości 1100$ za cały pobyt.

Jeśli mirku Cię stać na wyższy wkład to jedź do "normalnej" pracy nie będącej campingiem - więcej zarobisz, więcej zobaczysz/więcej przywieziesz.

Ja mam zamiar wydać 6k i wszystko mieć wliczone.
  • Odpowiedz
@yetas: Zastanawia mnie jak wyliczyłeś te te 2$ ? W jakim programie zarobie więcej? i co jeśli nie stać mnie na większy wkład własny?
  • Odpowiedz
@mulen: Znajoma mówiła, że mniej więcej tak jej wyszło. Może jest więcej. Prawdopodobnie nawet jest więcej, ale taka hiperbolizacja zwraca uwagę na problem.

Więcej zarobisz na programie Work And Travel, gdzie znajdziesz pracę regularną, a nie jako pomocnik kucharza...

Jeśli mirku Cię stać na wyższy wkład to jedź do "normalnej" pracy nie będącej campingiem - więcej zarobisz, więcej zobaczysz/więcej przywieziesz.

Muszę tłumaczyć?
  • Odpowiedz
@yetas: Wiesz czemu wole udać sie na jakis camping? Wszyscy tam pracujący będą młodymi studentami z całego świata z programu work & travel co daje duzo fajnych zanjomosci, ciekawe weekendy i mozliwosc znalezienia znajomych na miesiac travela ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wydaje mi sie ze na takiej koloni praca to fajny klimat
  • Odpowiedz
@mulen: Wiesz, że w regularnej pracy też pracują młodzi studenci z całego świata i masz dokładnie to samo co opisałeś, plus zarobki przynajmniej z minimalną stawką stanową?
  • Odpowiedz
@mulen: Owszem, ale pracując takie 50-60h tygodniowo jesteś w stanie się utrzymać + najeść + odkładasz sobie nieco więcej. Kwestia jest wkładu początkowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mulen: kolego, piszesz o nielegalnych meksykańcach nie znając realiów WT, więc nie mamy o czym dyskutować. Osobiście wolę popracować 3 miesiące po nawet więcej niż napisałem i mieć spokój na cały rok, swobodne utrzymanie mieszkania i studiów w Polsce.

Jak nie chcesz wyjeżdżać żeby zarobić, to jedź. Nikt tego nie zabrania. A od mojego podejścia możesz się odstosunkować.

Nie wiem też, gdzie odnalazłeś 'nie zesraj się' w moim wpisie. Chyba
  • Odpowiedz