Wpis z mikrobloga

Mój aktualny zestaw to:
procesor Intel Core i5-3350P
karta graficzna Gainward GeForce GTX650Ti GS 1GB
płyta główna MSI B75MA-E33
4 GB RAM
Plan to wydanie około 1500 zł na sam hardware (reszta pieniędzy idzie na Windowsa 10) w ramach upgrade'u komputera. Moim celem jest psychiczny spokój, że wszystkie tytuły na rok 2016 uda mi się włączyć i płynnie w nie zagrać, nie interesuje mnie osiąganie najwyższych ustawień graficznych w full hd/4k itp. Chcę mieć te 30-35 fpsów w każdym tytule, nawet na ,,średnich" ustawieniach.
Planuję procesor zostawić obecny, wymienić kartę na GTX950, dołożyć drugie 4GB RAMu, wymienić dysk twardy na 1TB (podział 150 GB partycji systemowej + 850 reszta), z czego tutaj nie ma możliwości ze względów finansowych na kupno dysku SSD dla systemu. Czy w dwóch tysiącach (razem z Windowsem) się zmieszczę i czy podana konfiguracja (i5-3350P + GTX950 + w/w płyta główna) zadziała ze sobą?
#pcmasterrace #komputery #pytanie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymaxxx: Na Allegro za 1k są 770. Myślę ,że będziesz zadowolony skoro ja na swojej 670 spokojnie odpalam Rainbow Six Siege . GTA V czy bete BF 1 na wysokich detalach i mam 40-50fps .Chyba cenowo podobnie wychodzi ,a wydajność duża lepsza w 770
  • Odpowiedz
@szymaxxx Używka na gwarancji GTX970(~900zł) + ssd 128gb + 4gb ram + dysk twardy i system i jeszcze Ci coś grosza zostanie przy dobrych wiatrach. IMO max który uda się osiągnąć i być na prawdę zadowolonym :)
  • Odpowiedz
@panuszjeniadze: Jestem przeciwnikiem używek, za Radeonami też nie przepadam, ale w takim wyborze wolę zdecydowanie R9.
@Brejku: Przejrzę jutro allegro w poszukiwaniu 770. 40-50 klatek na high detalach absolutne mnie zadowala, nawet jestem gotów z ustawień graficznych zejść, co zapewne przy tytułach roku 2017 nastąpi.
@MightLight: To samo co wyżej, jestem gorącym przeciwnikiem używanego sprzętu, używane tylko samochody ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Brejku: @panuszjeniadze: @MightLight: @moh1942: @Jurigag: Podsumowałem sobie cenę zestawu nowy RX470 + dysk 1TB + kość 4GB + Windows 10 i wychodzi ~1700 zł. Wydaje mi się, że to dobre połączenie, cenowo powinno dać radę ogarnąć. RX470 osiąga 30 fpsów na wysokich detalach w Mafii 3, więc jestem spokojny o pozostałe gry, nawet nie zależy mi na wysokich ustawieniach, tak więc jestem
  • Odpowiedz
@szymaxxx: tylko szukaj w dobrej cenie, tj poniżej tych 950 zł, a najlepiej to poczekaj na jego obniżki bo ma spaść cena do około 850-900 zł wraz z premierą gtx 1050ti

bo za takie 1050 zł jest już rx 480 4gb, dlatego branie rx 470 w okolicach 1000 zł mija się z celem, najlepiej koło 930 zł szukać
  • Odpowiedz