Wpis z mikrobloga

@dweller: w sumie ideal, bo pracuje na niej w pracy, ale na poczatku nie chcialbym za bardzo zwiekszac kosztow 100$ na rok to dosc duzo zwazywszy ze nie mam jeszcze stalego zrodla zlecen :C
@dweller: właśnie jestem na etapie dobierania zleceń na boku, jeszcze też nie przeszedłem na B2B więc w koszty też nie wrzucę reszty, dopiero zaczynam tak bardziej na poważnie więc nie chce rzucać się na głęboką wodę
@HCLB: Można, ale ja bym nigdy nie wystawiał takich rzeczy na zewnątrz, już lepiej odpalić to na lokalnie albo na wirtualce, ot takie skrzywienie zawodowe ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@HCLB: Pewnie bym korzysał gdybym nie miał zasobów, jeżeli masz 8GB RAM na swoim komputerze to jednak zrobił bym to lokalnie. Kontener/wirtualka albo coś w ten deseń.
Mam 16 GB. Na swoim komputerze. Ciekawi mnie takie podejście, przed chwilą właśnie skończyłem stawiać OrangeScrum na serwerze z dostępem z zewn ale wyłączonym indeksowaniem przez wyszukiwarki. Wydaje mi się (póki co), że możliwość śledzenia tablicy przez klienta będzie dobrym rozwiązaniem. Ale mogę się mylić, zawsze pracowałem na Asanie z dodanymi klientami aby mogli się udzielać