Wpis z mikrobloga

Czyli wygląda na to, że cała ta afera jest o to, że procedowany jest projekt ustawy, który i tak od początku nie miał szans na przegłosowanie? A przez chwilę myślałem, że to już nie kolejna sprawka opozycji... Dzięki za korki.

#czarnyprotest #protestkobiet
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Falcon: tak kolejne s----------e umysłowe lewicy związane z tym że projekt liberalizacji aborcji został zaorany w sposób demokratyczny i w------y do kosza XD a aktualne zaostrzenie ustawy to projekt obywatelski który i tak nie wejdzie, protestują żeby protestować XD
  • Odpowiedz
@Duze_p--o: 90 czy 60 groszy? Kto by Ci przegłosował taką ustawę? Żadna partia od lat nie próbowała tego dotykać, bo to się zawsze źle kończy. Wszedł projekt obywatelski i sejm gra w "szanujemy projekty obywatelskie", zamrażarka jest pojemna... Zdanie Kaczyńskiego też jest znane od lat. Poprzednio jak rządzili w 2005, i to w koalicji z LPR który zakazałby aborcji bez zastanowienia, też tego nie ruszyli. Wówczas Lech powiedział, że cieszą
  • Odpowiedz
@Duze_p--o: Projekt obywatelski został przekazany do dalszej analizy... rzeczywiście rozpętali awanturę. Tak wygląda procedowanie sejmu. Nie odrzucenie w pierwszym czytaniu nijak się ma do przyjęcia ustawy...

A ta cała "opozycja" już mi trąbi, że PiS "chce" cośtam... Już powoli chciałem tam jechać, ale to na szczęście fałszywy alarm. A ile ludzi się nabrało i pojechało tam myśląc, że rząd coś niecnego planuje... No ale nic. To już nie pierwsza taka
  • Odpowiedz