Wpis z mikrobloga

#morrowind cheat poleciał bo k---a, jak w tej grze uzbierać 5k złota skoro nikt nie chce ode mnie kupować nic? Mam tony rudy ebonu i księżycowego cukru czy innych skoom, jakieś miecze demonów warte stokrotnie (!!) więcej niż mój cały zamek i w ogóle to mam moją własną kopanię jaj przecież, to c--j, będę wykonywał misje po 1000 złota jak niewolnik których wyzwalam... ;_; ekonomia tej gry jest okropna, stawiam na realizm i sobie pobrałem pensję. #gorzkiezale
Dijuna - #morrowind cheat poleciał bo k---a, jak w tej grze uzbierać 5k złota skoro n...

źródło: comment_xFCx2n10X3Kn47CMHtnThB5hyu0bOI4r.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dijuna: ekonomia to horror - zbroje po kilkadziesiąt tysięcy, gdy żaden z kupców nie ma więcej niż 5k (10 w przypadku kraba) przy sobie. A jak sobie zainstalujesz dodatek zwiększający ilość kasy kupców, to momentalnie jesteś tak bogaty, że nie musisz już robić nic w tym kierunku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@pernik: Mnie zawsze najbardziej śmieszy że sprzedawcy zawsze skupują od ciebie byle g---o xD Oczywiście to jest gra więc tak musi być ale tak na logikę to jest to po prostu głupie.
  • Odpowiedz
@Asterling: Może bardziej realistycznym rozwiązaniem byłaby możliwość założenia na pewnym etapie gry własnego sklepu. Wtedy to jakoś tłumaczyłoby sprzedaż zdobycznego złomu.
  • Odpowiedz
@pernik: To się ogólnie tyczy każdej gry ale to też nie byłoby dobre bo po pierwsze jakby to miało być realistyczne to byś mało co w krótkim odstępie czasu zarobił.
  • Odpowiedz
@Asterling: chodzi mi bardzo o realizm w drugą stronę - skoro już jestem herosem znanym na cały świat i w ogóle jestem głową jednego z trzech rodów to wypadałoby żebym nie miał problemów finansowych. :D
  • Odpowiedz
@El_Dugarro: mam, ale nie chcę ich jeszcze włączać bo mnie denerwuje dark brotherhood i w ogóle taka... zbyt duża wolnośc fabularna, że niby olewam sprawy które się dzieją, a nie powinienem. robię hlaalu -> twin towers -> główny wątek i dopiero dodatki. mam wizję. :D
  • Odpowiedz
@Dijuna: Nie ma jakiś modów ingerujących sensownie w system ekonomiczny morka? Do Obliviona i Skyrima było sporo takich modów. Podobno Morrowind Rebirth poprawia również aspekt ekonomiczny.
  • Odpowiedz