Aktywne Wpisy

wirek9111 +13
#biedronka wczoraj byłem w biedrze pierwszy raz od dawien dawno i dorwałem się pomarańczy w promocji. Jakież to miałem zdziwienie kiedy okazało się przy kasie, że w sumie nie rozumiem cenówki. Stąd mam pytanie do Was: jaką cenę zapłacicie w kasie za 5kg pimarańczy jeśli macie kartę moja biedronka?
źródło: IMG_9649
Pobierz
MonazoPL +33

W życiu jako pracodawca nie zatrudnię kobiety - szkoda narażać firmę na straty.
Witamy #polityka na uczelniach. http://www.wls.uw.edu.pl/
#neuropa #4konserwy
Nawet jeśli przyjdzie garstka w skali kraju, ale będzie to temat medialny -> każdy pracodawca będzie miał w głowie myśl, że kobiety w każdej chwili mogą mu sparaliżować firmę.
@Lipathor: wszystkie większe demonstracje polityczne są organizowane w weekendy bo ludzie mogą swobodniej się na nich pojawić i nie paraliżują miast. Nawet KOD to wie - przecież swoje imprezy robili w weekend. Narodowcy to wiedzą - marsz 11. listopada. Korwin to wie - marsz 8. października.
@MinDobrejZmiany: już mam zatrudnione parę osób.
Sądziłem, że przeciwko polityce PiS - wtedy niezła by była niedziela.
Szkoda, że skutek będzie ten sam - pracodawcy będą preferować mężczyzn.
Poniedziałkowy strajk nie jest stanem wyższej konieczności bo mógłby się spokojnie odbyć w sobotę. Może sam strajk jest, ale poniedziałkowy strajk na pewno nie.
@Siotson: To były twoim zdaniem strajki?
I daj jakiś no go zone w okolicach Londynu. Pojadę, sprawdzę. I tę wojnę, bo nie raczyłeś sie odnieść
@omik: Eh... po co ja się produkuję, skoro logiczne myślenie u ciebie kuleje. Tu nie chodzi, że jeden pracodawca odrzuci zatrudnienie kobiet. Tu chodzi o to, że istnieje kolejny argument by kobiety nie zatrudniać (już i tak mają gorzej bo są słabsze fizycznie, zachodzą w ciążę itp.) - tyle feministki walczą o równouprawnienie, a same podkładają argumenty by dzielić